Olguţa Vasilescu: Am solicitat departamentelor noastre să reactualizeze programul de guvernare

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Epoch Times România)

Social-democraţii negociază "cu toată lumea" pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, a declarat luni Lia Olguţa Vasilescu, la finele şedinţei conducerii interimare a PSD.

Vasilescu a mai susţinut că PSD va decide, săptămâna viitoare, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv, dacă va intra la guvernare în cazul demiterii Cabinetului Orban şi a precizat că social-democraţii îşi reactualizează programul de guvernare.

"Am solicitat departamentelor noastre să reactualizeze programul de guvernare. Orice partid politic trebuie să aibă ca şi prioritate guvernarea ţării, inclusiv pentru PSD este o astfel de prioritate, pe care ne-o asumăm. (...) În ceea ce priveşte decizia pe care PSD o va lua vizavi de intrarea sau nu la guvernare, ea va fi tranşată într-un CExN de săptămâna viitoare. Dar ştim cu toţii: Klaus Iohannis s-a exprimat foarte clar că nu îşi doreşte ca PSD să intre la guvernare dacă acest Guvern va cădea. Noi ne pregătim pentru alegeri", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de Gândul.

Fostul ministru al Muncii a mai precizat că decizia susţinerii unui posibil guvern de uniune naţională va fi luată în cadrul Comitetului Executiv.

Întrebată câte semnături au fost strânse pentru moţiune, Vasilescu a precizat că toţi colegii săi parlamentari vor vota moţiunea iar UDMR va susţine.

"Toţi cei care doresc să voteze moţiunea sunt bineveniţi. Sper să fie şi alţi parlamentari în afara PSD şi UDMR", a declarat fostul ministru.

Pe de altă parte, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a susţinut că PSD nu trebuie să revină la guvernare în perioada următoare, căci românii trebuie să vadă măsurile luate de Guvernul Orban, care nu au nicio legătură cu „agenda cetăţeanului”.

„PSD nu trebuie să revină la guvernare în momentul ăsta şi în perioada următoare. Trebuie să lăsăm Guvernul ăsta care face numai - lucruri bune - să treacă cât mai mult timp să vedem ce fac. Noi mereu am vorbit numai de prosperitate, ei au întrerupt toate programele, Start-up Nation, tomatele, irigaţiile, o familie o casă, tot. Ei nu au nicio idee şi nu fac nimic. Ei ne spun în agenda lor - alegeri anticipate, două tururi de scrutin, practic un interes al lor de grup, de gaşcă, în ideea de a minţi românii, de a nu majora alocaţiile, pensiile şi salariile profesorilor”, a declarat Paul Stănescu, citat de Digi24.ro, înainte de şedinţa PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne