Oficial UE, către Dăncilă: "Guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei. România merită ceva mai bun"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis, marţi, premierului Viorica Dăncilă, că Guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălţimea Europei şi că România "merită ceva mai bun", relatează Hotnews.

"E un Guvern care pare să fie obsedat de ideea că justiţia trebuie controlată pentru a evita ca politicienii să fie condamnaţi pentru corupţie, a afirmat oficialul european, la dezbaterea din Parlamentul European unde premierul Viorica Dăncilă a prezentat rezultatele Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Lamberts a remarcat "că pe partea logistică tot ce ţine de munca administrativă, jos pălăria"opinând însă că asta nu este suficient.

"România a reuşit să asume această primă preşedinţie a Consiliului UE într-un an electoral, când ştim că presiunea de a finaliza anumite dosare este imensă şi trebuie să recunoaştem că a fost o performanţă reuşită. (...)
Când un stat membru este la cârma Uniunii Europene, este foarte important ca acest stat să reprezinte valorile Uniunii Europene. Ţara dumneavoastră îşi are locul în UE, însă guvernul este unul care s-a remarcat reprimând în mod brutal o manifestaţie paşnică, în vara anului trecut. Este un Guvern care pare să fie obsedat de ideea că justiţia trebuie controlată, pentru a evita ca politicienii să fie condamnaţi pentru corupţie. Mi se pare că toată energia partidului de guvernământ este înghiţită de acest subiect", a mai afirmat europarlamentarul.

Lamberts a atras atenţia că rapoartele întocmite de Comisia de la Veneţia sau ale GRECO sunt ignorate, nefiind urmate de fapte concrete, şi i-a reproşat Vioricăi Dăncilă şi blocarea numirii Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.

"Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici la înălţimea României. România merită ceva mai bun", a adăugat Philippe Lamberts.

Nemulţumită de criticile primite, Dăncilă i-a răspuns lui Philippe Lamberts că pentru a avea o justiţie independentă Guvernul trebuie să lase magistraţii să găsească un consens şi i-a sugerat acestuia să se uite şi la ţara lui...

"Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut acel jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite şi la Belgia, ţara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistraţii. Dacă într-adevăr vrem o independenţă a justiţiei, trebuie ca magistraţii să găsească consensul, nu să îl implementăm noi", a declarat Viorica Dăncilă.

Reamintim că după ce PSD a reuşit să impună înfiinţarea controveratei Secţii pentru investigarea magistraţilor, secţie văzută drept un instrument pentru intimidarea judecătorilor şi procurorilor incomozi, ignorând protestele a mii de magistraţi români, acum Viorica Dăncilă se spală pe mâini de orice răspundere şi pasează pisica la asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, cerând consens, în condiţiile în care printre aceştia se pot găsi mereu aşa-zise cozi de topor care să facă imposibil consensul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne