Oficial din partea ATP vorbeşte despre măsurile luate la Adria Tour

(Getty Images)

Italianul Andrea Gaudenzi, membru marcant în ATP, a fost prezent în Croaţia, la Zadar, cu ocazia Adria Tour, pentru a se asigura de bunul mers al competiţiei. Însă se pare că în pofida apelurilor sale, organizatorii şi jucătorii nu au luat măsuri suficiente de distanţare socială.

Majoritatea erau convinşi că în Serbia şi Croaţia nu vor fi probleme deoarece în aceste ţări nu s-a înregistrat un număr mare de infectări cu virusul Wuhan, comparativ cu alte ţări.

Gaudenzi a afirmat, citat de tennisworldusa.org.: "A fost ca atunci când te rogi de copiii tăi să îşi pună cască pe cap, când merg pe bicicletă. Şi ei spun "nu, nu, nu" şi continuă să meargă pe bicicletă fără ea. Apoi, cad şi înţeleg într-un sfârşit cât de necesară e casca. Acum sper că a înţeles toată lumea cât de atenţi trebuie să fim şi de ce vrem să luăm măsurile discutate. Pare că jucătorii vor fi într-o bulă, dar e pentru siguranţa lor. Evident că ne pare rău pentru tot ce s-a întâmplat şi sperăm ca jucătorii să se recupereze cât mai repede posibil. Şi sper că toată lumea a înţeles de ce e nevoie de măsuri stricte, virusul se poate lua şi prin alte căi, nu trebuie să existe neapărat contact fizic".

Pe lista jucătorilor infectaţi după participarea la Adria Tour sunt sârbul Viktor Troicki, bulgarul Grigor Dimitrov şi croatul Borna Coric, respectiv preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh.

Finala turneului Adria Tour de la Zadar a fost anulată după ce bulgarul Dimitrov a fost testat pozitiv.

Novak Djokovic declarase anterior: "Imediat ce am ajuns în Belgrad am fost să ne testăm. Rezultatul meu este pozitiv, la fel şi al Jelenei. Copiii nu au virusul. Tot ce am făcut în ultima lună am făcut din dragoste şi cu cele mai bune intenţii. Turneul nostru a fost organizat cu scopul de a uni şi de a împărtăşi un mesaj de solidaritate şi compasiune în regiune. Am dorit să le ofer jucătorilor o şansă să participe într-o competiţie în contextul acesta în care toate turneele sunt oprite din cauza pandemiei de coronavirus. Totul s-a născut dintr-o idee filantropică, să direcţionăm toţi banii celor aflaţi în nevoie. Am organizat acest turneu când virusul şi-a pierdut din putere. Din păcate, virusul este încă prezent şi ne confrutăm cu o nouă realitate. Îmi pare foarte rău pentru fiecare persoană în parte care a luat acest virus. Sper să nu li se complice situaţia de sănătate şi toată lumea să fie bine. Voi rămâne în izolare în următoarele 14 zile şi voi repeta testul."

Antrenorul lui Djokovic, Goran Ivanisevic, a reacţionat în presa din Serbia: "E uşor să te dai deştept acum, iar Novak este atacat pentru că este foarte popular. Am impresia că toată lumea abia aştepta o mişcare greşită. A încercat să facă ceva măreţ, un turneu caritabil, după ce toţi am stat <> timp de trei luni. Pot să accept criticile legate de petrecerea de la Belgrad, dar niciunul dintre jucătorii şi cei care au participat n-a spus că nu vrea să meargă acolo. Nimeni nu a fost forţat să se distreze, să danseze sau să îşi dea jos tricoul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport