O nouă rachetă a căzut în Republica Moldova

Rachetă descoperită de poliţia de frontieră a RM, în oraşul Briceni
Rachetă descoperită de poliţia de frontieră a RM, în oraşul Briceni (Telegram / Dumitru Ciorici)

În urmă cu puţin timp, în apropierea oraşului Briceni, cel mai de nord oraş al Republicii Moldova, într-o livadă a fost descoperită o rachetă, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău pe contul de Telegram. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră care, din cauza bombardamentelor ruseşti de luni, 5 decembrie, şi-au intensificat gradul de atenţie.

În conformitate cu planurile de acţiune ale Ministerului de Interne, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa.

Rachetă deschoperită de poliţia de frontieră a RM, căzută în oraşul Briceni
Rachetă deschoperită de poliţia de frontieră a RM, căzută în oraşul Briceni (tvrmolsova.md)

Potrivit organelor de forţă, în aceste momente, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliţiei şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă).

Unele surse ucrainene au menţionat că proiectilul căzut astăzi la Briceni ar reprezenta rămăşiţe ale sistemului de propulsie pentru rachetele aeriene din sistemul anti-aerian S-300, existent şi în dotarea armatei Ucrainei, scrie jurnalistul de la Chişinău Dumitru Ciorici, pe contul său de Telegram.

Rachetă descoperită de poliţia de frontieră a RM, în oraşul Briceni
Rachetă descoperită de poliţia de frontieră a RM, în oraşul Briceni (Telegram / Dumitru Ciorici)

În context, autorităţile de la Chişinău au punctat că, în legătură cu atacurile masive ale Federaţiei Ruse în Ucraina, Moldelectrica a anunţat despre perturbaţii în sistemul electroenergetic. Sunt posibile deconectări de la energia electrică.

De asemenea, membrii Partidului Schimbării au scris pe pagina de Facebook că, cu ceva timp în urmă, „în raionul Briceni au căzut două rachete, una din rachete a căzut în apropiere de oraşul Briceni. Din câte cunoaştem în aceste clipe, asupra Ucrainei a fost lansat un atac masiv de către Federaţia Rusă.

Este al treilea caz de violare a spaţiului aerian al Republicii Moldova de către Federaţia Rusă.Condamnăm categoric violarea spaţiului aerian al Republicii Moldova şi atacurile barbare împotriva Ucrainei! Cerem autorităţilor să investigheze aceste infracţiuni şi să informeze societatea cât de curând posibil pentru a evita panica în rândul cetăţenilor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe