O femeie cu cancer incurabil bate recordul mondial traversând Atlanticul vâslind [video]

Mesajul este puternic: Nu renunţa niciodată!
Abby Johnston, Charlotte Irving şi Kat Cordiner după ce au doborât recordul mondial
Abby Johnston, Charlotte Irving şi Kat Cordiner după ce au doborât recordul mondial (Twitter/captură de ecran @SkyNews)

Kat Cordiner, o femeie în vârstă de 42 de ani din St Neots, Cambridgeshire, Marea Britanie, care a fost diagnosticată cu un cancer incurabil, şi cele două coechipiere ale sale au stabilit un record mondial traversând într-o barcă cu vâsle Oceanul Atlantic, al doilea ca mărime din lume.

Cordiner şi coechipierele Abby Johnston şi Charlotte Irving au ajuns în Antigua duminică seară, 23 ianuarie, încheind o traversare de 4.828 de kilometri (3.000 de mile) de la La Gomera, în Insulele Canare, până la English Harbour, o aventură care le-a luat 42 de zile, şapte ore şi 17 minute, depăşind cu şapte zile recordul anterior al unui trio feminin care a realizat această performanţă.

Cele trei femei participau la un eveniment cunoscut sub numele de Talisker Whisky Atlantic Challenge şi la întoarcere au fost întâmpinate de familie şi prieteni care au venit cu avionul pentru a le sărbători.

În timpul călătoriei, au avut de înfruntat căldură toridă, valuri uriaşe, lipsa somnului, bătături şi flictene (băşici) pe mâini şi chiar rechini.

Cordiner a fost diagnosticată, din întâmplare, cu cancer de col uterin în martie 2019, în timpul unei proceduri de prelevare de ovule în speranţa de a avea un copil în viitor, relatează Sky News.

Kat Cordiner este probabil prima persoană care abordează această provocare ca pacientă cu cancer.

Cordiner plănuia de ceva timp această performanţă, dar a trebuit să-şi întrerupă antrenamentul atunci când, în ciuda tratamentului iniţial, cancerul s-a agravat. Medicii i-au spus că mai are doar puţini ani de trăit, nu zeci de ani, aşa că ea vrea să facă lucruri care să o provoace şi să fie distractive.