O educatoare de la o grădiniţă din Feteşti, concediată după ce plesneşte un copil [VIDEO]

Copii
Copii (Alexandra Sandu)

O educatoare de la o grădiniţă din Feteşti, judeţul Ialomiţa, a fost concediată după ce un părinte a publicat, pe Facebook, un video în care femeia se comportă violent cu unul dintre copii, informează Edupedu.ro.

“Începând de astăzi, doamna educatoare are contractul individual de muncă încetat. Am fost acolo la prima oră, la ora 7:00 s-a întrunit Consiliul de Administraţie, de astăzi am găsit pe altcineva până când se va identifica un alt cadru didactic care să vină la copii. De astăzi, nu mai este în învăţământ”, a declarat pentru sursa citată Steluţa Iuliana Mitrea, inspector şcolar general în Ialomiţa.

Imaginile înfăţişate sunt din timpul unei lecţii în care copiilor li se cere să taie fructe pe farfurii, folosind cuţite de plastic, de unică folosinţă. Cei mici par speriaţi, iar când educatoarea ajunge în dreptul unuia care nu făcea ceea ce i se ceruse, se poate observa cum aceasta îl loveşte şi îi spune să ia cuţitul şi să taie fructe. Băiatul plânge.

Părinţii au făcut plângere penală la poliţie.

Inspectorul Şcolar General din judeţul Ialomiţa a declarat pentru Edupedu.ro că în această dimineaţă a mers la şcoală, unde în urma consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ contractul de muncă al educatoarei a fost desfăcut.

“Am vorbit şi cu conducerea Şcolii gimnaziale din Feteşti [la care este arondată această grădiniţă – N.Red.]. Până acum, nu au avut plângeri, dar aseară au primit o petiţie şi dimineaţă am primit şi noi sesizare de la poliţie, pentru că am înţeles că unii părinţi au făcut plângere la poliţie, dar până acum nu au fost înregistrate plângeri.

Cert este că din imagini se vede foarte clar că acei copii sunt traumatizaţi. Asta este cert. De asta m-am şi dus la prima oră, m-am dus şi am vorbit cu părinţii, am intrat la grupa de copii. De astăzi, dumneaei singurul lucru pe care îl mai face prin şcoală este să-şi obţină documentele pentru pensionare. Şcoala îi aprobase prelungirea activităţii ca titular, deoarece metodologia îi permite. Vârsta de pensie o are, era pensionară în activitate. Nici nu va mai avea vreodată posibilitatea să fie încadrată la plata cu ora în următorul an şcolar.

Părinţii au făcut plângere penală la poliţie şi chiar m-au întrebat dacă să îşi retragă plângerea [având în vedere că i-a fost desfăcut contractul de muncă – N.Red.]. Le-am zis să nu îşi retragă plângerea, organele de cercetare să îşi facă treaba şi este treaba dumneaei cum îşi va explica comportamentul faţă de copii”, a precizat Steluţa Iuliana Mitrea, inspector şcolar general în Ialomiţa.

Articolul complet aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.