"Nu se va numi naţionalizare, ci furt sau pagubă" - fostul şef al inspectorilor lui Cioloş, nemulţumit de Negriţoiu
alte articole
Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a dat un comunicat foarte interesant, care ne oferă informaţii utile cu ce se poate întâmpla cu fondurile de pensii private, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, Valentin Mircea, cel ce a condus Corpul de Control al premierului Dacian Cioloş.
"După ce menţionează câteva informaţii inexacte, gen "Fondurile din Pilonul II sunt în totalitate alimentate din alocaţii de la stat" (de fapt, sunt alimentate din contribuţii ale cetăţenilor, prin intermediul statului), acesta ne spune cum poate proceda statul, pentru a prelua controlul acestor fonduri: preluarea de către stat, prin lege (OUG, mai exact) a administrării pilonului II, moment din care banii pe care eu şi alţii i-am direcţionat în aceste fonduri nu vor mai avea niciun randament iar statul îi va putea "investi" în ceea ce crede, de exemplu în acoperirea unor "găuri" din bugetul de stat", a remarcat Valentin Mircea.
Potrivit fostului şef al inspectorilor lui Cioloş, nu are nicio importanţă dacă o astfel de procedură se numeşte naţionalizare sau nu, ci de faptul că "o sumă de bani care îmi aparţine mie este mutată din administrarea încadrată de multe obligaţii legale, inclusiv transparenţă, a unui administrator privat, în administrarea netransparentă şi prea puţin responsabilă a statului".
"Drept pentru care vă spun că nici aşa ceva nu se poate, nu fără a mă întreba pe mine şi pe ceilalţi cetăţeni care au bani în astfel de fonduri (aproximativ 7 milioane) şi nu fără a îmi garanta acelaşi randament la care mă pot aştepta, minimal, din partea administratorului privat. Altfel, chiar dacă nu se va numi naţionalizare, se va numi furt sau pagubă. Şi asta este tot neconstituţional", a subliniat Valentin Mircea.