"Nu putem fi indiferenţi" - Kelemen Hunor, reacţie după ce actriţa Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reacţionat după ce Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea prin intermediul unui mesaj semnat în numele AUR de o persoană care, potrivit şefului acestui partid nu ar fi de fapt membru al acestei formaţiunii. Astfel, liderul maghiarilor a transmis că este alături de cunoscuta actriţă şi de comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat.

"Deşi sunt sigur că cei care astăzi recurg la ameninţări cu moartea din motive antisemite sunt în minoritate, noi nu putem fi indiferenţi şi nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorităţii societăţii", a afirmat Kelemen Hunor.

La rândul său, liderul AUR, George Simion, s-a delimitat de acţiunea respectivă şi a susţinut că persoana care a lansat atacul la adresa Maiei Morgenstern nu este membru al partidului pe care îl conduce.

"Alianţa pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacţie de atacul degradant, antisemit şi suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit şi îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreieşti în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternaţi în faţa acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenţei că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paştelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Dorim să informăm opinia publică din România că cetăţeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianţei pentru Unirea Românilor", se arată într-un comunicat de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne