Noul CNA, prietenos cu Antena 3: Doar somaţii şi nicio amendă pentru linşaje publice

Preşedintelui ActiveWatch, Mircea Toma
Preşedintelui ActiveWatch, Mircea Toma (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Noul CNA a dat Antenei 3 doar trei somaţii şi nicio amendă deşi postul respectiv s-a remarcat prin linşaje împotriva unor persoane care nu puteau să se apere pentru simplul motiv că nu li se cerea punctul de vedere, relatează Newsweek.

Concret, rapoartele de monitorizare arată că faptele au fost asemănătoare, în toate cele trei cazuri: în diferite emisiuni, invitaţii postului controlat de Dan Voiculescu lansau acuzaţii grave împotriva unor persoane care nu se puteau apăra, întrucât nu li se solicita punctul de vedere.

Pe 27 mai, CNA a dat o somaţie pentru linşarea unei consiliere a ministrului Justiţiei, aceasta din urmă neavând ocazia să-şi prezinte punctul de vedere. Pe 3 iunie, a urmat o a doua somaţie, pentru un atac asupra lui Cristian Dide, fără ca acesta să fie întrebat ce părere are despre acuzaţiile aduse.

Cea de a treia somaţie a fost dată pe 27 iunie după ce deputatul PSD Dumitru Coarnă a lansat acuzaţii extrem de grave asupra unui şef din Poliţia Română.

În mai, în CNA au fost numiţi: Mircea Toma - membru titular (din partea Guvernului, dar susţinut de USR PLUS), Valentin Jucan - membru titular (din partea Guvernului), Dorina Rusu - membru titular (susţinută de preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat) şi Ionel Palăr - membru titular (susţinut de PNL).

Pe lângă ei, ceilalţi membri ai CNA sunt: Monica Gubernat (preşedinte), Nicolaie Bălaşa (vicepreşedintele), Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Cristina Pocora, Oana Dincă şi Răsvan Popescu.