Noua bancnotă de 100 de ruble, greu de folosit. Bancomatele nu o recunosc

Noua bancnota de 100 de ruble
Noua bancnota de 100 de ruble (Captura video)

Banca Centrală a Rusiei a introdus pe piaţă o nouă bancnotă, de 100 de ruble. Se pare însă că ruşii nu vor beneficia de ea prea uşor.

Noua bancnotă de 100 de ruble nu va fi introdusă în circulaţie prea curând din cauza dificultăţilor cauzate de ieşirea de pe piaţa rusă a furnizorilor occidentali de ATM-uri şi de servicii de întreţinere a acestora, ca represalii faţă de invadarea Ucrainei.

"Având în vedere situaţia geopolitică, este greu de imaginat că dezvoltarea pentru piaţa rusă va fi o prioritate", a scris Kommersant, citând o sursă anonimă din piaţa de plăţi.

Şeful adjunct al Băncii Centrale, Serghei Belov, a declarat că va dura între şase luni şi un an pentru ca bancomatele şi casele de marcat din Rusia să actualizeze echipamentele care să recunoască noile bancnote.

Asociaţia Băncilor din Rusia, un ONG care reprezintă interesele a 145 de membri, ceruse amânarea introducerii noilor bancnote.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe