Noi acuzaţii pentru Dincă. Urmărirea penală extinsă. Vizată şi soţia "monstrului" din Caracal

Felix Bănilă
Felix Bănilă (revista22.ro)

Gheorghe Dincă s-a ales cu noi acuzaţii în dosarul crimelor din Caracal. De asemenea, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală in rem în cazul de la Caracal, pentru complicitate la omor, vizată fiind soţia lui Gheorghe Dincă, a anunţat vineri şeful DIICOT, Felix Bănilă.

Bănilă a precizat că cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă după sesizarea mamei Luizei Melencu, relatează Mediafax.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a declarat Bănilă.

De asemenea, în data de 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală pentru două infracţiuni de profanare de cadavre sau morminte.

Revenind la Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, acesta s-a ales cu noi capete de acuzare, în sarcina lui fiind puse alte trei violuri pe care le-ar fi comis în locuinţa sa, din Caracal.

„Procurorii, atât personal cât şi prin intermediul ofiţerilor de poliţie judiciară delegaţi au procedat la audierea a numeroase persoane în calitate de martori atât ca evoluţie a anchetei, cât şi ca urmare a solicitărilor formulate de părţile civile şi de reprezentanţii acestora. Ca urmare a declaraţiilor luate, prin Ordonanţa din 22 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii a douaă infracţiuni de viol în raport de alte două persoane vătămate decât cele precizate anterior”, a spus Felix Bănilă.

Bănilă a precizat că la dosarul cauzei de la Caracal a fost reunit şi un alt dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care o altă femeie îl acuză pe Dincă de viol.

„A fost reunit şi dosarul (...) formulat ca urmare a declinării în favoarea structurii noastre de parchet de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. O altă persoană vătămată sesizase faptul că în perioada mai - iunie 2019 fusese constrânsă de inculpat (Gheorghe Dincă – n.r.) să întreţină raporturi sexuale cu acesta în locuinţa inculpatului din municipiul Caracal”, a mai spus Bănilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne