Ninsorile şi viscolul puternic îşi spun cuvântul: Mii de consumatori din Apuseni au rămas fără curent electric. Trafic îngreunat

(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

Ninsorile abundente şi viscolul puternic din noaptea trecută au îngreunat circulaţia rutieră pe zeci de artere din mai multe judeţe, iar drumarii s-au chinuit ore în şir să deszăpezească străzile, relatează B1 TV. Circulaţia pe Transalpina a fost închisă temporar între Novaci şi Rânca, iar aproape 3.000 de consumatori din Apuseni au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic.

Au fost emise trei alerte meteo, pentru mai multe zone ale ţării: coduri galbene de vânt puternic, dar şi un cod portocaliu de ninsori abundente.

Potrivit sursei citate, traficul a fost întrerupt pe DN 76 în judeţul Hunedoara din cauza unui tir care a derapat din cauza carosabilului plin de zăpadă. Pe DN 1, sectorul de drum cuprins între kilometrul 534-552, în judeţul Cluj, s-a acţionat cu 9 utilaje, iar circulaţia rutieră a fost îngreunată din cauza viscolului puternic. Drumarii au anunţat că, dacă situaţia vremii se înrăutăţeşte în cursul zilei de astăzi, mai multe sectoare de drum afectate vor fi închise.

Vântul puternic a afectat şi alimentarea cu energie electrică pentru aproape 3.000 de consumatori din zona Munţilor Apuseni.

De asemenea, adaugă sursa citată, în zona Poiana Vadului au fost 16 puncte de transformare cu 773 utilizatori nealimentaţi cu energie electrică. Sunt prezente 2 formaţii pe teren pentru remedierea defecţiunilor, în momentul de faţă nefiind alimentaţi 290 utilizatori. În plus, o avarie în zona Abrud a afectat circa 2.000 de utilizatori, a transmis Prefectura judeţului Alba. Şi drumurile au fost afectate de ninsoare.

Totodată, s-a închis circulaţia în Transalpina, între Novaci şi Rânca din cauza viscolului, însă marţi dimineaţa a fost reluată. Iar un pacient cardiac a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor, astfel că serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj a intervenit de urgenţă pentru a transporta pacientul la spital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne