Nicuşor Dan: Un director la Primăria Capitalei câştigă 2.700 de euro. În companiile municipale veniturile sunt mult mai mari

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Facebook)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la Prima TV, că salariul unui director în instituţia pe care o conduce se ridică la aproximativ 2.700 de euro pe lună, în timp ce directorii companiilor municipale înfiinţate de Gabriela Firea sunt mult mai mari. În plus, Nicuşor Dan a reiterat faptul că acele companii vor fi desfiinţate.

“În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ de 2700 de euro în mână. Am vrut să aduc un director pe zona de investiţii şi care nu a venit la banii ăştia, el în privat câştigă 7000 – 8000 de euro”, a susţinut edilul, citat de G4Media.

De asemenea, Nicuşor Dan a precizat că strategia de desfiinţare a companiilor municipale constă în reducerea bugetelor lor până spre zero, adăugând că aceste companii nu vor mai reprezenta “o gaură financiară” în următoarele două-trei luni.

“Directorii companiilor municipale câştigă şi mai mult, dar ele vor fi desfiinţate. Aici există o chestiune tehnică, cel mai simplu ar fi fost să dăm hotărâri de consiliu prin care se desfiinţează. Aceste companii au oameni angajaţi, contracte de muncă, cu furnizori, este mult mai uşor să le desfiinţezi pe cale administrativă decât să te duci la un lichidator, insolvenţă… Cale administrativă înseamnă să le aduci pe zero ca bugete şi să vezi ce faci cu oamenii de acolo”, a mai transmis edilul Capitalei.

Totodată, primarul Bucureştiuluii a adăugat că principala sa grijă după şi-a început mandatul a fost ca Primăria să nu intre în incapacitate de plată, în condiţiile în care datoriile curente ale instituţiei erau de aproximativ 3 miliarde de lei, în timp ce în conturi avea 3 milioane de lei.

Reamintim că, la jumătatea lunii februarie, Nicuşor Dan le-a transmis angajaţilor companiilor municipale înfiinţate de predecesoarea sa, social-democrata Gabriela Firea, să nu se mai lase “amăgiţi” că se va reveni asupra deciziei legate de desfiinţarea acelor companii.

“Am avut azi o întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor Companiei Municipale Parcuri şi Grădini. La această companie, salariile sunt plătite la zi. Însă, din cauza dezinformărilor la care sunt supuşi permanent, aveau senzaţia că nu îşi vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcţiona Compania. Aceste companii municipale vor fi desfiinţate şi nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi că vom reveni asupra acestei decizii”, a precizat la acea vreme Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne