Nicuşor Dan: O companie înfiinţată de Firea a cerut 370 (!) de milioane pentru înfrumuseţarea unui parc

Nicuşor Dan - primarul Capitalei
Nicuşor Dan - primarul Capitalei (Screenshot)

Primarul general Nicuşor Dan a atras atenţia, în direct la postul B1 TV, că la discuţiile din ultimele zile pentru întocmirea bugetului Bucureştiului pe acest an a aflat că una dintre companiile municipale înfiinţate de fostul edil PSD Gabriela Firea a cerut nu mai puţin de 370 de milioane de lei pentru un proiect de înfrumuseţare a Parcului Herăstrău.

"Nu e numai asta. 5.000 de lei o bancă de stat în parc... N-o să comentez ce s-a întâmplat acolo înăuntru (în şedinţă - n.r.), am spus deja că au fost o parte dintre direcţii care au venit cu pretenţii fanteziste. O parte dintre fanteziile astea vin de la companiile care au fost înfiinţate, între care una de dezvoltare urbană, deci de urbanism. Ei au cerut.. ALPAB-ul (Administraţia Lacuri şi Parcuri) i-a întrebat cam de câţi bani am avea nevoie ca să facem un pic mai frumos Parcul Herăstrău, iar ei au făcut un studiu şi au spus 370 de milioane de lei. Deci multe din aceste sume care sunt exagerate vin din comenzi pe care Primăria le-a făcut către companii", a declarat Nicuşor Dan.

La rândul lor, companiile acestea, a continuat primarul, trăiesc "într-o lume virtuală în care milioanele cresc în copaci", astfel că "au aruncat sume, iar apoi direcţiile au venit către primar să le dea banii".

"Am urmărit puţin dezbaterea pe Facebook după incidentul ăsta şi am văzut link-uri către magazine de profil în care băncile costă şi câte 200 de lei, 300 de lei şi 500 de lei, în funcţie de ce vrei, dar nicidecum 5.000 de lei", a precizat Nicuşor Dan.