Nicuşor Dan, la DNA: Îi consider vinovaţi pe fostul primar Firea şi fostul arhitect-şef al Capitalei

Nicusor Dan in conferinta de presa in fara Primariei Generale, Bucuresti
Nicusor Dan in conferinta de presa in fara Primariei Generale, Bucuresti (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, merge joi la DNA pentru a continua demersurile iniţiate în 2019, atunci când a făcut plângere penală în care acuza ilegalităţi cu privire la PUZ Sector 3. Conform procedurilor legale, edilul a fost invitat să dea declaraţii referitoare la plângerea depusă atunci, pentru a putea avansa lucrările la acest dosar.

"Printre persoanele pe care le consider vinovate şi împotriva cărora am făcut această plângere se află fostul primar general Gabriela Firea şi fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu. Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar şi faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureştenilor la un mediu sănătos. Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinaţia din spaţiu verde în spaţiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA şi sper ca această speţă să avanseze cât mai rapid", a declarat Nicuşor Dan.

Edilul susţine că această plângere penală a fost instrumentul pe care l-a avut atunci, în 2019, când era deputat şi vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

"În 2021, ca primar al Municipiului Bucureşti, am un instrument mai puternic, pe care l-am şi folosit, respectiv propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru 1 an de zile, lucru pe care CGMB l-a votat. E foarte important ca bucureştenii să aibă un mediu curat şi e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea oraşului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse", a conchis Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne