Nicuşor Dan cere sprijinul USR pentru candidatura la Primăria Capitalei: Sunt omul care o poate bate pe Firea!

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Fondatorul USR Nicuşor Dan, actualmente deputat independent, solicită membrilor formaţiunii pe care a înfiinţat-o să îi sprijine candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei.

Astfel, într-un scurt mesaj video care circulă pe grupurile interne ale USR, Nicuşor Dan aminteşte că el şi USR-ul au „cea mai strânsă legătură” cu Bucureştiul, dintre toate forţele politice actuale şi opinează că el este singurul care o poate bate pe Firea.

“Bucureştenii nu uită că USR-ul s-a născut dintr-o luptă pentru Bucureşti, care a început acum 14 ani, luptă în care mulţi dintre voi aţi fost împreună cu mine. De aceea susţinerea USR pentru mine la Primăria Capitalei este chiar cel mai firesc lucru care se poate întâmpla. USR-ul ar susţine un tehnocrat – m-ar susţine pe mine iar eu sunt omul care ştie cel mai bine problemele Bucureştiului, care ştie administraţie publică, deci ştie să rezolve aceste probleme şi în plus, strânge voturi de la toate partidele de opoziţie şi sigur o 'bate' pe Firea, după cum nesusţinerea mea ar fi cel mai absurd lucru pe care USR-ul ar putea să îl facă. Nici USR-ul şi nici eu, partidul şi omul cu cea mai mare susţinere a bucureştenilor nu ar conta în dezbaterea Opoziţiei pentru candidatul comun al Opoziţiei.

Haideţi să câştigăm împreună Primăria şi Consiliul. Ar fi succesul USR-ului pentru că lumea în mod evident ne asociază şi mai mult decât atât, ar fi cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru Bucureşti”, afirmă Nicuşor Dan.

Şi, în contextul în care în spaţiul public s-a afirmat că Dan nu poate fi susţinut de USR căci nu este membru al partidului aşa că sprijinirea lui ar contraveni statutului, deputatul ţine să transmită ca partidul poate susţine un independent acesta fiind spiritul şi litera statutului pe care chiar el l-a scris în urmă cu câţiva ani.

“Conferinţa Municipiului Bucureşti este un organ politic al unui partid politic care ia decizii politice. Ea este obligată de statut să vadă candidaţii care s-au înscris, dar nu este obligată să aleagă unul dintre ei. Poate să aleagă un independent. Asta este spiritul şi litera statutului pe care, între altele, eu l-am scris acum câţiva ani”, concluzionează Nicuşor Dan.

Reamintim că Nicuşor Dan a ieşit din USR după ce, trecând peste capul lui, Biroul Naţional a decis poziţionarea partidului pe controversata problemă a redefinirii familiei, lucru considerat inacceptabil de Dan, care le promisese susţinătorilor săi că nu va poziţiona partidul nici de o parte, nici de alta. În opinia lui Nicuşor Dan, USR-ul trebuia să acomodeze adepţii ambelor curente de opinie, fără să facă vreuna din tabere să se simtă marginalizată sau nedreptăţită.

Deşi plecat din USR, Nicuşor Dan se bucură de susţinerea a parte dintre colegii săi care îl văd drept singura şansă a Opoziţiei pentru a o învinge pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei în 2020.

„DA! PENTRU NICUŞOR LA PRIMĂRIE! Sunt perfect de acord cu poziţia colegului Stelian Ion, potrivit căreia ar fi ideal ca Nicuşor Dan să fie singurul candidat al Opoziţiei la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea, la alegerile locale de anul viitor”, scria recent Mihai Goţiu pe pagina sa de Facebook.

Alţi colegi îi contesta însă candidatura, susţinând că un articol din Statut nu îi permite acestuia să candideze:

Art. 77. (1) Orice membru al Filialei Municipiului Bucureşti poate propune USR candidatura sa din partea USR la alegerile locale pentru funcţiile de Primar General al Municipiului Bucureşti sau consilier local în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

(2) Conferinţa Filialei Municipiului Bucureşti desemnează, prin vot secret, candidatul pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti. În situaţia în care niciun candidat nu a obţinut majoritatea voturilor, se desfăşoară un al doilea tur de vot, dintre candidaţii clasaţi plasaţi pe locurile 1 şi 2 în primul tur.

Nicuşor Dan spune însă că acest articol nu exclude posibilitatea ca o persoană din afara USR să candideze.

„Ce nu se exclude, se include”, a explicat Nicuşor Dan pentru Digi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne