Nemulţumire în USR: Ţevile crapă în Capitală, dar Firea cheltuie banii pe cel mai scump Târg de Crăciun

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

USR Bucureşti a atras atenţia, luni, că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este mai interesată să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri şi concerte, “în timp ce ţevile RADET crapă peste tot în Bucureşti”. Până acum, au fost alocaţi 5,6 milioane de ei, fără a lua în calcul onorariile pentru artişti.

“Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiului. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achiziţiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va creşte pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiştilor care, în mod ilegal, sunt ţinute la secret de CREART. Spre comparaţie, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro”, potrivit unui comunicat de presă publicat de USR pe pagina sa de Facebook.

Partidul condus de Dan Barna i-a mai reproşat Gabrielei Firea că risipeşte sume mari de bani pe divertisment în loc să îi aloce pentru reabilitarea “ţevilor RADET”, insinuând că, prin această mişcare, încearcă să ascundă “falimentul edilitar” care marchează în prezent Capitala.

“În timp ce ţevile RADET crapă peste tot în Bucureşti, iar banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic, Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri şi concerte. USR Bucureşti consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetăţenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor şi abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers şi speră ca distracţia să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureştiul”, a mai susţinut USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne