Nelu Tătaru: A fost un trio care s-a urcat politic pe pandemie, apoi a dispărut. Acum plătim preţul

Nelu Tataru - gov.ro
Nelu Tataru - gov.ro (Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat luni seara, la postul B1TV, că anul trecut, după 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricţiilor a existat o implicare politică în gestionarea pandemiei de coronavirus, când au fost persoane care s-au ”urcat politic” pe pandemie, iar „acum plătim acel preţ, că vrem, că nu vrem”.

”Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preţ. Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost şi primele implicări politice. Era un trio format la acel moment, în care nu recunoşteau acea pandemie, nu recunoşteau nişte măsuri, «i-am ţinut în casă». Până a venit valul de vară, cu toamna şi atunci s-au ascuns”, a declarat Tătaru.

Întrebat dacă unii dintre cei la care se referă sunt parlamentari PSD, Nelu Tătaru a răspuns că ”destul de mulţi dintre ei”.

„Spuneam şi atunci, nu dăm vina pe comunicare. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preţ, că vrem, că nu vrem. Dar haideţi să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a adăugat fostul ministru al Sănătăţii.

Deputatul PNL a vorbit şi despre activitatea succesorului său, Vlad Voiculescu, la conducerea Ministerului Sănătăţii şi despre luările sale de poziţie cu privire la campania de vaccinare anti-COVID-19.

La remarca jurnalistului B1TV, cum că actualul ministru al Sănătăţii ”nu prea respectă” ceea ce s-a convenit cu privire la strategia de vaccinare şi are ”alte idei şi opinii” referitoare la desfăşurarea campaniei de vaccinare, Nelu Tătaru a replicat că, din punctul său de vedere, echipa colonelului Gheorghiţă, şeful campaniei naţionale de vaccinare trebuie să continue ceea ce au făcut încă de la începutul pandemiei.

„Opinii cred că avem fiecare dintre noi, numai că acest Comitet de coordonare a activităţii de vaccinare este în subordinea premierului şi a Secretariatului General al Guvernului. Cred că acolo trebuie luate deciziile. Din punctul meu de vedere, acea echipă – colonelul Gheorghiţă, secretarul de stat Baciu, care sunt de la început pe aceste metereze – ar trebui să continue, dar ei trebuie şi susţinuţi, susţinuţi de o campanie fermă de informare, hotărâtă şi de neoprit în aceste momente”, a precizat Tătaru.

Deputatul PNL a adăugat că în acest moment „campania de vaccinare este peste aşteptări [...] fiindcă acum trei luni, când făceam acele sondaje, erau foarte puţini şi din partea medicală care voiau să se vaccineze”, dar acum în jur de 80% dintre cadrele medicale sunt deja vaccinate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne