"Ne-am trezit cu doamna la Congres" - Scandal în AUR după ce Ramona Ioana Bruynseels (omul lui Voiculescu) a fost primită în partid

Ramona Ioana Bruynseels
Ramona Ioana Bruynseels (Captură video)

Tensiuni în AUR, după ce "oamenii vechiului sistem" au fost invitaţi să vorbească la Congresul naţional al partidului, la sfârşitul săptămânii trecute, scriu jurnaliştii de la Fanatik.

Congresul Naţional AUR a avut două surprize de proporţii: Traian Ungureanu, fost europarlamentar şi consilier al lui Traian Băsescu, a avut un "cuvânt de salut", în timp ce Ramona Ioana Bruynseels – candidată la preşedinţie din partea formaţiunii politice a lui Dan Voiculescu – a vorbit despre politici publice şi "drumul spre suveranism".

În timpul Congresului a apărut şi informaţia că Ramona Ioana Bruynseels a primit o funcţie în partid, lucru care a stârnit nemulţumirea unora dintre oamenii cu ştate vechi în AUR.

Senatoarea Rodica Boancă a fost cea mai vocală şi a cerut conducerii AUR, chiar în timpul discursului pe care l-a ţinut la congres, "să scoată în afara partidului toţi oamenii sistemului. (…) Filialele AUR trebuie coordonate de preşedinţi aleşi, nu de săgeţi ale PSD, PNL sau USR". Discursul Rodicăi Boancă a fost aplaudat la scenă deschisă de membrii prezenţi în sală.

La câteva zile distanţă, publicaţia Fanatik a întrebat-o pe Rodica Boancă dacă discursul său a avut urmări la nivelul conducerii partidului, mai ales că George Simion e cunoscut ca un lider politic "iute la mânie".

"Deocamdată, nu s-a întâmplat nimic. Eu aştept ca doamna Bruynseels să plece. Eu nu plec nicăieri, m-am apucat de acest lucru pentru că vreau o clasă politică nouă, cu oameni noi. Cei care intră în partidul acesta pentru funcţii, care se trezesc patrioţi peste noapte, trebuie să-şi pună pofta-n cui. Din ce am înţeles, doamna are o funcţie onorifică, este consultant. Parcursul dumneaei este cel al unui traseist politic", a declarat Rodica Boancă pentru Fanatik.

Senatoarea AUR spune că nici ea şi nici colegii săi nu au fost informaţi despre aducerea Ramonei Bruynseels în partid. "Ne-am trezit cu doamna la congres", a explicat ea.

Senatoarea susţine că fosta candidată la preşedinţie deţine doar o funcţie onorifică, un fel de consultant al preşedintelui formaţiunii, însă chiar şi aşa, ea aduce un deficit important la nivelul imaginii AUR.

"A fost consultantul lui Gabriel Oprea, secretar de stat în cabinetul Dăncilă, şi apoi candidat din partea PPUSL. Iar dacă doamna are, în AUR, o funcţie onorifică, o să-mi iau şi eu una, de sperietoare de oportunişti. În AUR, avem oameni buni, muncitori, care aduc un plus de valoare partidului, chiar dacă nu sunt căsătoriţi cu bancheri. (aluzie la faptul că Ramona este căsătorită cu Dominic Bruynseels, fost CEO al BCR şi First Bank - n.r.)", a adăugat Rodica Boancă.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne