Năsui: Profitând că toată lumea e atentă la Schengen, Guvernul Ciucă a dat ordonanţa prin care începe desfiinţarea pilonului 2

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)

Profitând de faptul că toată lumea e atentă la (ne)intrarea în Schengen, Guvernul Ciucă a dat ordonanţa prin care începe desfiinţarea pilonului 2, a acuzat, vineri, fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

"Am spus încă din vară că se pregăteşte mişcarea asta. Sunt prea mulţi bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oameniilor de pensie. Iar ei nu vor să-şi reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparenţă ordonanţa prin care fac fix asta. Strategia de desfiinţare a pilonului 2 este cea de care ziceam şi atunci. Vor să alunge administratorii şi să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile şi le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc 'provizioane', practic bani puşi deoparte", a declarat Claudiu Năsui.

Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România. Până acum, dacă un administrator pleca, românii erau preluaţi de alt administrator din piaţă. De acum vor fi preluaţi de stat.

"Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu şi Ciucă vor să-i forţeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice 'Uite cum pleacă privaţii voştri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2'. E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o şansă să facă sistemul de pensii funcţional şi independent de politic", a conchis Claudiu Năsui.