Moschee din Kabul detonată, mai mulţi civili omorâţi

Luptători talibani
Luptători talibani (Getty Images)

Un atacator încă neidentificat a declanşat primul atac major din Kabul după retragerea trupelor americane la sfârşitul lunii august.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că explozia a avut loc lângă intrarea moscheii şi a „omorât numeroşi oameni”.

La momentul atacului, în moschee avea loc o slujbă funerară pentru mama purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Bilal Karimi, a declarat pentru Associated Press că niciun luptător taliban nu a fost rănit în atac şi că cei ucişi erau în mare parte civili din afara porţii moscheii.

Unele surse de ştiri afgane au ridicat numărul morţilor la 8 şi peste 20 de răniţi, dar nu a fost confirmat nicio cifră oficială.

Potrivit Wall Street Journal nu a fost făcută nicio revendicare pentru atacul asupra moscheii Eid Gah situată în inima capitalei afgane.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, organizaţia Statul Islamic-provincia Khorasan a lansat mai multe atacuri asupra talibanilor, în principal în oraşul Jalalabad din est. Grupul este suspectat de organizarea atacului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe