"Mitralieră" îi ceartă pe studenţi: Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce poţi face tu pentru ţară

Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu (Epoch Times România)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu (aka Mitralieră) ţine să transmită, într-o postare pe Facebook, că este pentru eliminarea gratuităţii la călătoriile cu trenul acordate studenţilor.

Deputatul nu se rezumă la a-şi exprima aprobarea faţă de această măsură de austeritate pe care PSD-ul vrea să o ia în condiţiile în care se laudă cu creştere economică record, ci trimite şi un mesaj studenţilor, cerându-le să se gândească nu la ce poate face ţara pentru ei, ci la ce pot face ei pentru ţară.

"M-am exprimat deja vis-a-vis de gratuitatea biletelor de călătorie cu trenul a studenţilor , şi aşa cum niciunul din noi care am făcut facultate ( mai nou universitate ) nu am avut gratuitate şi ne-am plătit biletele de tren , şi generaţii întregi de români au ajuns oameni respectabili şi au făcut această ţară cunoscută în lume , fără să ceară gratuităţi de un fel sau altul , sunt total pentru eliminarea acestor gratuităţi . Nu asta e piedica în a învăţa şi a vă reprezenta ţara dragi studenţi ! Culcaţi- vă în fiecare seară cu ceea ce a spus Kennedy 'nu întreba ce poate face ţara pentru tine , ci ce poţi face tu pentru ţară'", scrie Rădulescu pe Facebook, într-o postare semnată - Dep Dr Cătălin Marian Rădulescu.

Reamintim că, după ce luni de zile s-a lăudat în spaţiul public cu economia care duduie, luni, după CEx-ul PSD, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat măsuri de austeritate de nejustificat în condiţiile de creştere economică.

Ieşit în conferinţă de presă alături de Viorica Dăncilă, ministrul Teodorovici a încercat însă să prezinte măsurile pe care Guvernul PSD le va lua fie ca venind în întâmpinarea dorinţelor societăţii civile, fie ca fiind de sorginte europeană. Merită precizat că, deşi România înregistrează un deficit bugetar aproape dublu faţă de anul trecut, ministrul de Finanţe a ţinut să nege hotărât că Guvernul vrea să mai taie din cheltuieli pe fondul lipsei banilor la buget.

O primă măsură anunţată de Teodorovici vizează mult blamatele pensii speciale iar a doua a fost reducerea gratuităţilor pentru studenţi, mai exact reducerea gratuităţilor la călătoriile cu trenul. Ministrul de Finanţe a prezentat această măsură ca fiind una "europeană".

"O a doua chestiune este legată de ceea ce am aplicat şi anul trecut în zona studenţilor ca şi gratuitate pe calea ferată. Şi aici, o propunere la fel, înspirându-ne şi din alte zone mari ale Europei şi va fi şi o discuţie înainte de a lua o decizie în acest sens, cu toate structurile reprezentative din partea studenţilor. Putem să discutăm elemente legate de limitarea poate a numărului de călătorii în fiecare an şi putem să avem ca exemplu alte categorii de români pentru care se aplică aceste gratuităţi, sunt foarte multe astfel de exemple în economia noastră.

De asemenea, vârsta până la care să se poată aloca aceste bilete gratuite pe calea ferată, adică vârsta de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm şi cred că ar fi corect să facem acest lucru de situaţia la învăţătură în universităţi, în facultăţi, adică să nu avem studenţi repetenţi sau cu restanţe la nivelul facultăţilor tocmai pentru a stimula o astfel de măsură", a declarat Teodorovici.