Ministrul Muncii: Pensiile vor creşte în anii următori. Diferenţa dintre noi şi PSD este că noi nu minţim

Violeta Alexandru - gov.ro
Violeta Alexandru - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, la România TV, că pensiile românilor vor creşte atât în anul viitor cât şi în următorii ani, conform planului de guvernare.

”Lucrurile sunt clar menţionate, pensiile vor creşte. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creştere şi în anii următori. Facem afirmaţia în programul de guvernare ca un angajament al dorinţei noastre de a creşte pensiile. PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ţinut de ea. PNL a crescut pensiile şi într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că ştim că din contribuţiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferenţa dintre noi şi PSD este că noi nu minţim”, a declarat Violeta Alexandru.

Oficialul a precizat că, în prezent, sunt „cu peste 15.000 de angajaţi activ înregistraţi faţă de perioada dinainte de pandemie”.

”Cert este că atunci când am luat o decizie, am comunicat-o. Am explicat pe date concrete, aşa se va întâmpla şi la momentul unei eventuale decizii. Semnele sunt bune, sunt încurajatoare. Sunt cu peste 15.000 de angajaţi activ înregistraţi faţă de perioada dinainte de pandemie. Lucrurile sunt în evoluţie bună”, susţine ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a explicat că „nu sunt adepta unor schimbări majore în legea pensiilor pentru că văd cât de greu s-a adaptat sistemul, dar anumite corecţii trebuie făcute”.

„Prioritatea mea a fost să acordăm oamenilor drepturile care li se cuvin. [...] Părerea mea este că trebuie mers pe o creştere a calculării pensiilor aşa cum a fost gândită şi este aplicată în acest moment. Sunt înclinată să găsim soluţii pentru cei care au contribuit cu un stagiu complet, deci aş merge pe o abordare coerentă cu modul de calcul de până acum al pensiilor. Ceea ce am putut să fac în acest an, se vede”, a mai declarat ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne