Ministrul Muncii: Credeţi că e greu să vin cu o lege şi să cresc pensiile cu 80%? Dar trebuie să fim corecţi cu oamenii

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni, pentru publicaţia Libertatea, că Guvernul doreşte să mărească pensiile, însă, a precizat că, în locul unor promisiuni, este mai important ca românii să fie trataţi corect. În plus, ministrul a subliniat că ar fi o tragedie să se facă măriri de pensii şi apoi să urmeze tăierea lor.

“Nu am de gând să fiu populistă, să arunc cu procente, vreau să lucrez cu echipa Ministerului de Finanţe. Prin urmare, da, vor creşte pensiile. Vin spre mine pensionari cu nevoi privind acoperirea cheltuielilor zilnice, înţeleg foarte bine aceste lucruri. Pe de altă parte trebuie să fiu corectă, deşi este nevoie de creşterea pensiilor, există diferenţe evidente. Nu sunt adepta pensiilor speciale. Ar fi o tragedie să faci măriri de pensii şi apoi să revii să le tai. Ministerul Finanţelor Publice ne va prezenta, la jumătatea anului, situaţia încasărilor la buget”, a afirmat Violeta Alexandru.

Mai mult, în ceea ce priveşte situaţia bugetului, Alexandru a afirmat că nu ea trebuie să răspundă, ci Ministerul de Finanţe.

Întrebată dacă o majorare mai mică de 40% a pensiilor ar afecta PNL-ul, ministrul a susţinut următoarele:

“Avem, o reală determinare să creştem pensiile. Pe mine mă interesează să fim corecţi cu oamenii, să le explicăm toate elementele. Pentru mine este important acest test de sinceritate şi rigoare. De promis, putem să promitem tot. Credeţi că este greu să vin acum cu legea Alexandru, prin care să cresc pensiile cu 80%?”

De asemenea, Violeta Alexandru a mai precizat că PSD recurge la fake news când afirmă că aproximativ un milion de cetăţeni români nu mai au niciun fel de venit.

“Faptul că sunt peste 800.000 de contracte închise nu înseamnă că toţi nu mai au venituri. Astăzi, când discutăm, numărul angajaţilor activi este mai mic cu aproape 14.000 faţă de începutul anului, ceea ce arată că situaţie este serioasă dar nu atât de gravă cum arată PSD”, a explicat ministrul.

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte pensionarul care i-a bruiat conferinţa de presă de duminică, strigând, jignind şi ameninţând, Violeta Alexandru a declarat că dispune de informaţii din care rezultă că PSD Sector 6 este implicat în aducerea bărbatului la eveniment, care ulterior a fost identificat şi sancţionat de către Poliţia Capitalei.

“Deşi m-a ameninţat cu moartea, era foarte agitat, şi am văzut că regretă ceea ce a spus, am discutat cu el. Imediat ce voi putea, dacă acceptă, voi programa o discuţie”, a adăugat ministrul Muncii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne