Ministrul Energiei: E o escrocherie! Furnizorii de curent încarcă facturile românilor prin consumuri estimate

Virgil Daniel Popescu
Virgil Daniel Popescu (Epoch Times România)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a atras atenţia, într-o emisiune B1 TV, că furnizorii de energie electrică încarcă facturile românilor la curent prin consumuri estimate. În opinia demnitarului, avem de-a face cu o formă de escrocherie, care trebuie sancţionată ca atare.

"Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă pe care l-am păţit eu, pe care l-am văzut şi pe alte facturi. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare, practic iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de banii oamenilor. Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică", a declarat Virgil Popescu.

Întrebat cum ar putea fi corectată această practică, ministrul Energiei a explicat că Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pot aplica amenzi, iar legea poate fi schimbată, astfel încât să interzică estimările abuzive de consum de energie electrică.

"Poate fi şi o chestiune de intervenţie a ministerului mai brutală în legislaţie, în aşa fel încât să-i obligăm să nu mai factureze estimări. Să trecem în lege cuvânt cu cuvânt acest lucru, să nu mai treacă estimări care sunt mai mari decât consumurile din perioadele precedente similare. Este o practică înşelătoare, ANPC-ul poate să intervină, dar şi ANRE-ul poate să intervină şi să dea amendă la nivelul cifrei de afaceri pentru că încalcă reglementarea", a precizat Virgil Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne