Mihai Pacepa despre campania democraţilor împotriva lui Trump: “Similar cu ce făceam eu”
alte articole
Mihai Pacepa, care a fugit din România în SUA în timpul Războiului Rece, susţine că efortul depus de Partidul Democrat american în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016 de a distribui un “dosar” fals anti-Trump plin de propagandă rusă şi a de a-l folosi pentru a obţine un mandat de spionare a campaniei opoziţiei aminteşte de operaţiunile de dezinformare pe care fostul dictator român Nicolae Ceauşescu i le-a cerut să le desfăşoare.
“Ei spun că istoria se repetă. Dacă aţi fi trăit două vieţi, aşa cum am făcut-o eu, aţi fi avut şansa să vedeţi o reconstituire cu propriii voştri ochi”, a scris Ion Mihai Pacepa într-un editorial pentru PJ Media.
Pacepa a făcut referire la un memoriu publicat în urmă cu câteva zile de majoritatea republicană a Comisiei de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, care include dovezi că FBI şi Departamentul de Justiţie din timpul preşedintelui Barack Obama au prezentat unei instanţe secrete dubiosul dosar de cercetare a opoziţiei – realizat de discreditatul fost spion britanic Christopher Steele şi finanţat de campania lui Hillary Clinton şi Comitetul Naţional Democrat – fără să specifice instanţei originea sa. Ei au făcut acest lucru pentru ca instanţa secretă să emită şi să prelungească un mandat de supraveghere pe numele lui Carter Page, fost consilier pe politică externă al campaniei lui Trump.
Pacepa, după spectaculoasa sa evadare din România comunistă în 1978, a furnizat informaţii valoroase CIA, lucrând cu agenţia în cazul mai multor comploturi împotriva blocului estic. Drept răspuns, regimul lui Ceauşescu a emis două sentinţe cu moartea împotriva lui Pacepa. Fostul dictator român a creat o unitate specială a Securităţii, alcătuită din aproximativ 1.000 de persoane, a cărei singură sarcină a fost asasinarea lui Pacepa în SUA.
Pacepa a declarat într-un interviu din decembrie 2016 că puternicul aparat de spionaj al fostei Uniuni Sovietice, ca şi serviciul de spionaj român pe care l-a condus, a fost concentrat mai puţin pe spionat şi mai mult pe activităţi precum rescrierea istoriei, producerea de documente false, defăimarea oamenilor nobili şi plantarea de informaţii anti-americane în organizaţii media liberale din Occident.
Afirmaţia lui Pacepa este extrem de asemănătoare cu cea a lui Iuri Bezmenov, un ofiţer al serviciilor ruse refugiat în SUA în anii '80, care afirma că 85% din resursele KGB sunt destinate subversiunii ideologice a ţărilor occidentale - un program care urmărea să le ruineze din interior prin programare psihologică şi îndoctrinare lentă de către propaganda comunistă din Occident. Parte a acestui program era aşa-numita “teorie critică” a Şcolii de la Frankfurt, super-liberalizarea şi revoluţia sexuală propagată de pseudo-filozofi precum Herbert Marcuze.