Micula Jr., trimis în judecată după ce s-a filmat în postura de Rambo de Bihor


Victor Micula Jr.
Victor Micula Jr. (Youtube - screenshot)

Micula jr. a fost trimis din nou în judecată fiind acuzat de săvârşirea a 31 de infracţiuni. Dintre acestea, 18 vizează fapte de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, relatează Bihoreanul.

Conform sursei citate, ancheta în acest dosar a pornit după o înregistrare postată pe Facebook în primăvara anului 2019, în care Micula apare participând la o cursă nebună de maşini pe străzile municipiului Oradea, alături de mai mulţi juniori. Cursa a avut loc în noaptea de 2 spre 3 martie 2019 iar tinerii s-au filmat gonind cu 220 km/h pe centura oraşului, făcând drifturi, dar şi trăgând cu o armă de asalt, despre care unul dintre participanţii la cursă, vloggerul Virgil Halacu, a subliniat că este „reală”. Înregistrarea ar fi fost făcută pentru un film de tip GTA Real Life, sub titlul „Mafioţii din Oradea”.

Halacu a prezentat şi câteva secvenţe cu Micula trăgând pe un pod, precizând însă că ar fi fost „gloanţe oarbe”. Filmarea a devenit virală şi a declanşat o anchetă a Poliţiei, motiv pentru care, speriat de repercusiuni, pe 4 martie, vloggerul a făcut o nouă postare în care a susţinut că arma cu care trăsese Micula era, de fapt, una de tip airsoft, ce poate fi deţinută fără autorizaţie, şi că milionarul a predat-o Poliţiei.

În realitate, conform sursei citate, milionarul s-a jucat în acea noapte cu o puşcă letală semiautomată, „marcă UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62x39 mm”. Arma ar fi aparţinut unui vânător cu metehne de braconier, faţă de care cercetările continuă într-un dosar separat, pentru că a încredinţat o armă letală unei persoane care nu avea drept să o utilizeze.

Anchetatorii au găsit până şi magazinul din centrul oraşului de unde Micula a cumpărat ulterior puşca de jucărie, având dovezile tranzacţiei, inclusiv „factura emisă de comerciant”. Totodată, se arată în document, unul dintre martorii audiaţi, Vasile Iulian Manea „cu ştiinţă a declarat în mod mincinos” că Micula nu a tras cu armă letală, ajungând şi el inculpat, pentru mărturie mincinoasă.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne