Membru PNL, mesaj către Iohannis, Cîţu şi Orban: Dacă aţi fi lucrat la privat, eraţi toţi concediaţi

Klaus Iohannis, Florin Cîţu şi Ludovic Orban
Klaus Iohannis, Florin Cîţu şi Ludovic Orban (presidency.ro/Facebook)

"Dacă aţi fi lucrat într-o companie privată şi aţi fi adus-o într-o situaţie de criză cum este cea în care se află astăzi România, aţi fi fost cu toţii concediaţi", le transmite un membru PNL preşedintelui Iohannis, premierului Cîţu şi liderului PNL, Ludovic Orban, revoltat că pe fundalul luptei interne pentru şefia formaţiunii, ţara a fost împinsă în criză.

Într-o scrisoare deschisă, Petru Borşan, liberal care a fost prezent la foarte multe dintre protestele declanşate de adoptarea OUG 13, le atrage atenţia celor trei lideri că PNL ar trebui să existe pentru binele ţării, nu ca instrument folosit pentru binele personal al cuiva.

Redăm scrisoarea deschisă trimisă redacţiei noastre:

Stimate Domnule Orban - Preşedinte al PNL,
Stimate Domnule Cîţu - Prim-Ministru al României,

Partidul Naţional Liberal nu este nici al lui Ludovic Orban, nici al lui Florin Cîţu, nici al lui Klaus Iohannis şi nici al altcuiva.

Partidul Naţional Liberal există doar pentru binele României şi nu ca instrument folosit pentru binele propriu al vreunui membru liberal.

Aceste este primul lucru pe care trebuie să îl pricepeţi pentru că vă comportaţi ca şi cum PNL este al fiecăruia dintre dumneavoastră.

Domnule premier, cum vă permiteţi să convocaţi întâlniri la nivel de conducere, BPN al PNL, unde să discutaţi despre viitorul PNL şi al României fără să invitaţi la aceste discuţii şi preşedintele partidului? Cutume, regulament, bun simţ, chiar nimic din toate astea nu v-au atins?

Cum puteţi concedia repetat membri din coaliţie ai Guvernului fără să consultaţi preşedintele PNL care v-a propulsat în această funcţie şi fără să încercaţi să găsiţi soluţii, ci doar folosindu-vă de putere, discreţionar, şi aruncând astfel ţara în criză?

Cum vă permiteţi să vă jucaţi cu viitorul ţării doar pentru interesul personal, şi anume acela de a deveni preşedinte al PNL şi de a rămâne premier?

Domnule Orban, cum aţi permis, în calitate de preşedinte PNL, să se ajungă aici? Nu aţi ştiut de jocurile de culise ale ,,celeilalte tabere" sau pentru că şi dumnevoastră aţi avut propriile ,,socoteli” nu aţi putut spune nimic? Cum aţi lăsat PNL să ajungă în această stare deplorabilă?

Domnule Premier, Domnule Preşedinte, fie repuneţi interesele românilor pe primul loc, fie plecaţi.

Aţi făcut destul rău tuturor cetăţenilor aruncând România în această criză.

Unii spun că vă folosiţi de funcţiile publice şi pârghiile pe care le aveţi pentru a cumpăra/intimida membrii PNL să vă voteze la alegerile din 25 septembrie. Pentru a demonstra că sunt acuzaţii fără fond, vă sugerez să vă daţi demisia din funcţiile pe care le deţineţi şi să candidaţi ca simpli membri ai PNL la aceste alegeri. Aşa veţi afla exact cât valoraţi, domnilor! Nu venind cu bani (care nici măcar nu sunt ai dumneavoastră, ci ai românilor, dar pe care îi împărţiţi prin bugete după interesele proprii), cu SPP şi sirene.

Şi, în fine, domnule Iohannis, plecaţi şi dumneavoastră, întrucât aţi demonstrat că nu sunteţi în stare să fiţi imparţial şi preşedinte al românilor. Nu aţi mediat, nici măcar nu aţi meditat ca atunci când eraţi profesor, ci aţi favorizat o tabără. Chiar credeţi că dacă plecaţi dumneavostră, cei 3, ţara asta moare? Chiar credeţi că sunteţi de neînlocuit?

Şi vă rog să nu plecaţi singuri, luaţi-i şi pe sfătuitorii dumneavoastră, cei care v-au susţinut în activităţile desfăşurate şi care ne-au adus în acest punct critic.

Milioane de români se uită la acest spectacol de slabă calitate, ai cărui actori sunteţi şi se întreabă: de ce îi plătim noi, oare, pe oamenii ăştia?

Dacă aţi fi lucrat într-o companie privată şi aţi fi adus-o într-o situaţie de criză cum este cea în care se află astăzi România, aţi fi fost cu toţii concediaţi.

Claudiu Borşan
Membru PNL Bucureşti"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne