Membru în Comisia Juridică: Întreaga apărare a penalilor se construieşte în jurul unor proceduri încălcate

PSD a reuşit să mute atenţia spre proceduri, diluând practic discuţia de fond privind vinovăţia celor vizaţi de justiţie, a opinat deputatul Silviu Dehelean, care atrage atenţia că se pierde din vedere ceea ce contează cu adevărat: dreptatea.
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei Juridice, a acuzat, pe pagina sa de socializare, că una dintre marile reuşite pentru PSD a fost să mute discuţia de la ideea de vinovăţie/nevinovăţie la cea privind procedurile.

"Nu veţi auzi niciun politician inculpat sau condamnat vorbind despre nevinovăţia sa, ci despre procedurile care au fost încălcate în anchetarea sau judecarea dosarului său. Nu mă înţelegeţi greşit, respectarea procedurilor e esenţială şi ea ne asigură un stat de drept aşa cum ne dorim. Însă, atunci când o majoritate parlamentară a 'vinovaţilor' rescrie procedurile, o face tocmai pentru ca vinovăţia şi nevinovăţia să nu aibă nicio legătură cu achitarea sau condamnarea. Practic, întreaga apărare a penalilor se construieşte astăzi în jurul unor proceduri încălcate. Din păcate, astfel se diluează discuţia pe fond şi pierdem din vedere ceea ce contează cu adevărat: dreptatea", a afirmat Silviu Dehelean.

Potrivit deputatului USR, vinovaţii din politică se mulţumesc acum să spună că au fost condamnaţi neregulamentar, nu pe nedrept.

"Însă continuarea e la fel de importantă. Cât timp procedurile vor fi stabilite de parlamentari direct interesaţi de îngreunarea actului de justiţie, nimic nu se va schimba. Noi vom apăra instituţiile statului de drept, dar instituţiile vor funcţiona după o partitură scrisă de subordonaţii penalilor şi de penalii înşişi. Un cerc vicios. Cum rupem ritmul impus de actuala majoritate parlamentară? Vorbind despre adevăr, vinovăţie sau nevinovăţie, subiecte unde penalii n-au niciun argument. Aceasta e marea provocare pentru 2019 şi 2020. Ne vedem la vot", a subliniat Silviu Dehelean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne