Medicii avertizează că ploile abundente ar putea genera o invazie de ţânţari ce pot transmite virusul West Nile

(Getty Images)

Medicii avertizează că, după ploile din ultimele săptămâni şi în condiţiile în care anul acesta operaţiunile de dezinsecţie au început cu întârziere, va urma o invazie de insecte iar cei mai periculoşi sunt ţânţarii, care pot transmite virusul West Nile, relatează Digi24.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti, operaţiunile de deratizare şi dezinsecţie costă 16,7 milioane de lei, jumătate din suma cerută iniţial de compania care va asigura aceste servicii. Valoarea acestor servicii este de 12 milioane de lei în Constanţa şi de 4,6 milioane de lei în Timişoara.

În ceea ce priveşte virusul West Nile, acesta poate provoca boli grave, unele chiar mortale. 80% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe. Adică febră ridicată şi durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar şi simptome neurologice, vărsături, erupţii cutanate, fotofobie, frisoane, ori oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

La începutul acestei luni, primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a anunţat că a început să se cosească iarba în parcuri, apoi va fi demarată o acţiune de combatere a căpuşelor. Iar după ce se vor opri ploile vor începe şi tratamentele preventive contra ţânţarilor, menţiona Nicuşor Dan la acea vreme.

Totuşi, medicii recomandă ca, până la soluţionarea problemei ţânţarilor de către autorităţi, cetăţenii trebuie să îşi ia unele măsuri de protecţie: purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, mai ales în parcuri, folosirea de spray-uri împotriva insectelor sau montarea de plase de protecţie la ferestre şi uşile balcoanelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură