Medic primar ATI: Cred că ar trebui introduse lockdown-uri local

.
. (Epoch Times România)

Medicul primar ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat, la Realitatea PLUS, că un platou în jurul cifrei de 8.000 de cazuri zilnice nu reprezintă o soluţie pentru ţara noastră, sistemul de terapie intensivă fiind sub o presiune uriaşă.

Potrivit medicului, pentru ca situaţia să revină la normal ar fi nevoie de măsuri restrictive dar şi reducerea numărului de cazuri până la un nivel de 2-3000 de infectări pe zi.

"Trebuie să privim dincolo de cifrele nou diagnosticaţilor. Faptul că există diferenţa de teste de la o zi la alta afectează analiza. Ne putem uita la Terapie Intensivă unde presiunea creşte în fiecare zi. Avem 199 de decese. A crescut numărul de la ATI cu 199 care au murit plus alte persoane care au fost externate. Presiunea este pe ATI. Undeva între 200-300 de pacienţi vor avea nevoie de terapie intensivă în fiecare zi. Dacă măsurile nu vor putea să scadă, trebuie înăsprite. Menţinerea la un platou de 8000 de cazuri nu este o soluţie. Ar trebui să ne aflăm undeva la 2000-3000 de cazuri pentru ca să decongestionăm sistemul şi pentru a putea reda o parte din paturile cu coronavirus către ceilalţi pacienţi. A existat o redistribuţie a paturilor de terapie intensivă din zona non-covid spre covid”, a declarat medicul primar ATI.

Radu Ţincu susţine că “faptul că am atins un platou reprezintă un lucru bun: măsurile au eficientă şi populaţia sprijină autorităţile”.

“Numai printr-un efort colectiv putem scădea acest număr. Dacă măsurile vor fi respectate de oameni este posibil să nu fie nevoie de altele suplimentare. La fiecare 2 săptămâni trebuie să facem o analiză pentru a vedea rezultatele măsurilor. Chiar dacă nu vorbim de un lockdown total, cred că ar trebui introduse lockdown-uri local", a conchis medicul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură