Marius Măldărăşanu, noul tehnician al formaţiei FC Hermannstadt

"Nu există în discuţie decât un singur obiectiv, adică promovarea. Nu aş fi venit pentru altceva. Sunt un antrenor tânăr, îmi doresc provocări. Am refuzat în timp alte propuneri, fiindcă am vrut să-mi iau licenţa PRO", - Marius Măldărăşanu.
Antrenorul român Marius Măldărăşanu.
Antrenorul român Marius Măldărăşanu. (FC Hermannstadt/facebook)

Marius Măldărăşanu (46 de ani), a preluat funcţia de conducător principal de joc al grupării sibiene FC Hermannstadt, potrivit anunţului făcut de conducerea clubului.

"Oferta a venit din partea lui Dani Coman (n.r. - noul preşedinte al grupării sibiene), iar acest lucru a contat foarte mult pentru mine. La fel de mult am ţinut cont şi de proiectul la care s-au gândit cei de aici, fiind unul propice pentru antrenorii care îşi doresc să facă performanţă. Voi aborda această provocare cu încredere şi cu o dorinţă foarte mare de a reuşi. Vreau să îi felicit pe cei de aici pentru modul în care s-au reorganizat. Noi, ca staff, lucrăm împreună cu conducerea ca să facem un lot competitiv. Uşor-uşor vom regla totul. Nu există în discuţie decât un singur obiectiv, adică promovarea. Nu aş fi venit pentru altceva. Sunt un antrenor tânăr, îmi doresc provocări. Am refuzat în timp alte propuneri, fiindcă am vrut să-mi iau licenţa PRO", a declarat Măldărăşanu.

"Nu am vrut să sar etapele. Am început la Liga a III-a şi am învăţat, m-am adaptat. Mi se pare normal ca orice antrenor să cunoască mai multe sisteme de joc. Mulţi antrenori fug de jucători cu personalitate. Aici totul ţine de pedagogie, iar noi asta trebuie să învăţăm. Experienţa te face să înveţi. Am lucrat şi cu jucători tineri şi cu jucători capricioşi, nu asta este o problemă. Am fost fotbalist şi ştiu foarte bine cum stau lucrurile. Sunt lucruri pe care trebuie să le gestionăm", a continuat fostul internaţional român.

Marius Măldărăşanu, care îl precede la cârma echipei pe Eugen Beza, va fi ajutat de Laurenţiu Costache - antrenor secund, respectiv Florin Berţa - antrenor de portari.