Managerul spitalului, despre senatorul care a cerut elicopter pentru o diaree: "A ţipat la toată lumea şi a ameninţat"

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD (Epoch Times România)

Managerul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, contrazice comunicatul de presă prin care senatorul PSD Virginel Iordache susţine că nu ar fi solicitat elicopter pentru o problemă minoră de sănătate.

Cum presa a scris despre el că a cerut şi obţinut elicopter ca să fie dus de la Suceava la Bucureşti pentru o durere de cap şi-o diaree, senatorul PSD a ieşit cu un comunicat de presă în care a susţinut că decizia transportării de urgenţă cu elicopterul a fost luată de medicii suceveni ca urmare a lipsei unui diagnostic concludent şi existând suspiciuni de meningită bacteriană.

Însă, potrivit directorului spitalului sucevean „Sf. Ioan cel Nou”, lucrurile n-au stat deloc aşa, dimpotrivă: senatorul a refuzat ambulanţa, a ţipat la doctori şi i-a ameninţat pentru a-i fi pus la dispoziţie un elicopter, relatează stirisuceava.net.

Conform managerului Vasile Râmbu, medicii suceveni au luat decizia de a solicita elicopter sub presiune şi ameninţări.

„Înţeleg că acum toată lumea învinovăţeşte medicii suceveni că au solicitat transferul cu elicopterul SMURD pentru aşa un diagnostic. Dar medicii au luat această decizie sub presiune şi sub ameninţări. A ţipat la toată lumea. A ameninţat. A cerut să fie transferat şi a refuzat Ambulanţa. Ce puteau face medicii?! Să-l ducă unul cu maşina personală?! La "Matei Balş" a primit acelaşi diagnostic şi acelaşi tratament. I-au mai dat în plus o pastilă de Tamiflu”, a declarat joi, pentru Obiectiv de Suceava, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean Suceava.

Reamintim că, potrivit Libertatea, care citează specialişti, un zbor cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti costă circa 7.500 de euro. Practic, o mulţime de bani au fost cheltuiţi doar pentru ca senatorul să fie dus la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, unde a primit acelaşi diagnostic, „de virus aerogen, prezentând o formă foarte uşoară”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne