Maia Sandu: Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepţionarea vaccinului

Vaccin împotriva Covid - 19
Vaccin împotriva Covid - 19 (https://msmps.gov.md/)

Republica Moldova este pregătită să recepţioneze şi să imunizeze cetăţenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiţii speciale de păstrare şi transportare, la temperaturi foarte joase, a dat asigurări preşedintele Maia Sandu în cadrul unei discuţii online cu Sinan Atlig, preşedinte regional Pfizer. Acesta a informat că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepţionarea vaccinului.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX.

„Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chişinău astăzi, iar vineri reprezentanţii companiei vor avea o şedinţă cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chişinău”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Maia Sandu a discutat cu echipa Pfizer şi despre condiţiile de recepţionare a vaccinului Pfizer în contextul donaţiei din partea României, dar şi despre interesul R. Moldova de a face achiziţii proprii de vaccin.

În R. Moldova campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la 2 martie cu vaccinul AstraZeneca livrat cu titlu gratuit de către România.