Maia Sandu l-a primit la Chişinău pe preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda



Maia Sandu, l-a primit la Chişinău pe Gitanas Nauseda
Maia Sandu, l-a primit la Chişinău pe Gitanas Nauseda (presedinte.md)

Preşedintele Maia Sandu l-a primit vineri, la Preşedinţie, pe Gitanas Nauseda, preşedintele Republicii Lituania, sosit în vizită oficială în Republica Moldova.

„Lituania este un aliat de încredere al Moldovei la Bruxelles. Contăm în continuare pe sprijinul Lituaniei pentru Agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, a declarat şefa statului, mulţumindu-i preşedintelui Nauseda pentru demersurile Lituaniei datorită cărora ţara a putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile UE.

Mai mult, Lituania a decis să doneze R. Moldova 11 mii de doze de vaccin împotriva virusului Wuhan care provoacă boala Covid - 19.

„Ne dorim să impulsionăm comerţul între ţările noastre şi ne bucurăm că vinurile moldoveneşti au succes în Lituania.

Totodată, vrem să continuăm colaborarea în domeniul securităţii şi apărării, mai ales pe dimensiunea apărării de ameninţări hibride şi combaterea dezinformării, unde experienţa Lituaniei ne poate fi utilă”, a adăugat Maia Sandu, precizând că la nivel de guverne a fost negociat şi agreat pentru semnare Acordul privind conversiunea şi recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetăţenii ambelor ţări.

Preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, se află în vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia Maiei Sandu. Aceasta este prima vizită a unui şef de stat lituanian la Chişinău în ultimii şase ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe