Maia Sandu a vizitat câteva oraşe grav afectate de războiul din Ucraina: Este o tragedie greu de pus în cuvinte

Maia Sandu, vizită la Kiev
Maia Sandu, vizită la Kiev (presedinte.md)

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează luni, 27 iunie, o vizită de lucru în Ucraina, la invitaţia preşedintelui Volodimir Zelenski. În prima parte a zilei, şefa statului a mers în câteva oraşe din regiunea Kiev, grav afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodeanka şi Irpin. Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a punctat preşedinta Maia Sandu după ce a vizitat cele trei localităţi ucrainene.

Maia Sandu, vizită la Kiev
Maia Sandu, vizită la Kiev (presedinte.md)

Şefa statului a menţionat totodată că Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi a chemat comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict.

„De patru luni, Ucraina, ţara noastră vecină şi prietenă, trăieşte în război. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa şi pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a adăugat preşedinta Maia Sandu în cadrul vizitei sale în Ucraina.

Maia Sandu, vizită la Kiev, Ucraina
Maia Sandu, vizită la Kiev, Ucraina (presedinte.md)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe