Lupta din culisele Cancelariei premierului. Cîţu stabileşte o nouă organigramă care fentează înţelegerea cu USR-PLUS

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (www.gov.ro)

Printr-o decizie luată miercuri de şeful Executivului, se stabileşte o nouă organigramă a Cancelariei premierului, dar şi atribuţiile care revin în interiorul acesteia, informează Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, USR-PLUS şi-a adjudecat la negocierile din luna decembrie de la Vila Lac postul de şef al Cancelariei, dar premierul a dat mai multe atribuţii directorului său de cabinet decât şefului Cancelariei. O altă poziţie cheie din jurul premierului, intens disputată în interiorul PNL, este cea de Secretar General al Guvernului. Şeful Cancelariei este persoana cu care Florin Cîţu ar trebui să lucreze permanent şi în care să aibă încredere totală. Doar că în urma negocierilor de la Vila Lac, USR-PLUS a obţinut poziţia de şef al Cancelariei, iar PNL-ului i-a revenit Secretariatul General al Guvernului.

Drept urmare, premierul Florin Cîţu a luat două decizii prin care atribuţiile şefului Cancelariei sunt reduse. Într-una se prevede că directorul de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, coordonează Cancelaria. Iar cea de-a doua, luată miercuri de premier, în care atribuţiile care revin şefului Cancelariei sunt mai mici decât cele ale directorului de cabinet al premierului.

„Cancelaria Prim-Ministrului este condusă de şeful cancelariei, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului”, se arată în decizia privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Cancelariei. Dar, surpriza apare când se împart atribuţiile care revin directorului de cabinet al premierului Florin Cîţu în interiorul Cancelariei, căci după ce sunt enumerate, ele nu sunt trecute în dreptul şefului Cancelariei, ci în dreptul omului desemnat de premier.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne