Ludovic Orban: Ca prin minune, toate se amână după Congresul PNL

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a afirmat, sâmbătă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, că „toate se amână după Congresul PNL […] ca prin minune”, respectiv data de 25 septembrie, informează Digi24.

„Toate se amână după Congres. Nu vedeţi? Ca prin minune, printr-o stranie coincidenţă orice se amână după Congres”, a replicat Ludovic Orban referindu-se la termenul de judecată stabilit de CCR la 28 septembrie pentru judecarea conflictului constituţional între Guvern şi Parlament privitor la modul în care a fost depusă moţiunea de cenzură.

Afirmaţia şefului liberalilor vine şi în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a programat vizita în România tot pentru o dată ulterioară Congresului PNL, respectiv 27 septembrie.

Întrebat dacă PNL va mai colabora cu cei de la USR PLUS în condiţiile în care aceştia vor merge mai departe cu moţiunea alături de AUR, Orban a replicat: "În ceea ce mă priveşte, eu sunt partizanul categoric al refacerii coaliţiei de guvernare. Am votat şi eu pentru această rezoluţie (în care se cere USR PLUS să nu mai colaboreze cu AUR - n.r.) pentru că exprimă un punct de vedere în favoarea democraţiei, e o rezoluţie corectă din punct de vedere al statului de drept. Continuarea colaborării cu USR PLUS nu ar însemna încălcare acestei rezoluţii. După aia, cu cine să colaborezi, că în acelaşi timp am votat că respingem orice colaborare cu PSD?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne