Lovitură de teatru: Viorica Dăncilă va fi noul consilier pe strategie la BNR

Claudiu Manda si Viorica Dancila
Claudiu Manda si Viorica Dancila (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă va fi consilier pe strategie la Banca Naţională a României, urmând să îşi înceapă activitatea de la 1 iunie, informează Antena 3.

Consilier pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde - aceasta este funcţia pe care Viorica Dăncilă o va ocupa la Banca Naţională Română.

"BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privinţă, BNR face eforturi de 12 ani, când am înfinţat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe şi permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană şi cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro.

Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale şi Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări.

Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanţările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relaţii speciale cu ecologiştii din Parlamentul European", a declarat pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne