Liiceanu îngenunchează Antena 3 în instanţă: Gâdea şi postul TV, obligaţi să plătească daune morale

Miting organizat de Antene, Piaţa Constituţiei, 19 februarie 2016. În imagine Mihai Gâdea
Miting organizat de Antene, Piaţa Constituţiei, 19 februarie 2016. În imagine Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Filosoful Gabriel Liiceanu a câştigat procesul contra prezentatorului TV Mihai Gâdea şi postului Antena 3, urmând să primească daune morale pentru prejudiciile de imagine pe care le-a suferit, precum şi cheltuieli de judecată.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă şi poate fi contestată cu apel.

"Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1.000 euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1.000 lei cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal", se arată în minuta instanţei.

Potrivit ziare.com, este vorba de un proces de acţiune în răspundere delictuală, care a fost deschis de Liiceanu în noiembrie 2019.

Demersul în justiţie al filosofului vine după ce postul Antena 3 a avut mai multe emisiuni în care acesta a fost criticat dur pentru poziţiile sale publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne