Liga I. Victorie în prelungiri pentru FCSB pe terenul Universităţii Craiova! Declaraţiile celor doi antrenori

Gruparea din Capitală s-a impus în Bănie cu scorul de 3-2, golul care a adus bucurie maximă în tabăra roş-albastră fiind reuşit de Andrei Cordea (90+2).
Universitatea Craiova - FCSB 2-3 (1-2), în etapa a 17-a a Ligii I   de fotbal.
Universitatea Craiova - FCSB 2-3 (1-2), în etapa a 17-a a Ligii I de fotbal. (FCSB/facebook)

FCSB a luat maximul de puncte din duelul cu Universitatea Craiova în etapa a 17 a campionatului intern, disputat duminică seara pe stadionul 'Ion Oblemenco' din Bănie. Scor final 3-2 (2-1).

Au marcat Andrei Ivan (13 - penalty), Alexandru Cîmpanu (57), respectiv Andrei Dumiter (17), Adrian Şut (39) şi Andrei Cordea (90+2).

"A fost un meci aşa cum am anticipat, foarte dificil, cu un adversar care ne aşteptam să ne pună probleme, mai ales în a doua parte a jocului am întâmpinat probleme. Am suferit, am absorbit această presiune a adversarului. Am reuşit să rezistăm, ultimele 20 de minute ne-am cam pierdut din repere şi nu am avut luciditate să ţinem de minge, am pierdut mingi şi am permis adversarului să vină peste noi şi să-şi creeze câteva situaţii importante de poartă.

Mă bucur că nu am renunţat la luptă, am crezut până la sfârşit în victorie şi am reuşit să înscriem golul victoriei. Am primit două goluri pe două greşeli ale noastre, pe posesia noastră, am pierdut mingea şi pe tranziţie negativă au ieşit un penalti şi golul doi. Analizăm şi pe viitor sper să eliminăm din greşelile pe care le facem în unele momente ale jocului." a declarat la finalul partidei tehnicianul grupării din Ghencea, Anton Petrea.

"Meci pierdut nemeritat. Ambele reprize sunt total diferite. Am început bine, am marcat, apoi am primit goluri din faze fixe, din faze foarte uşoare. Ne-au marcat jucătorii care nu erau cei mai periculoşi. Primul gol, greşeală foarte mare, la fel şi al doilea gol.

Nu contează cine, dar, în momentul în care vrei să câştigi un campionat, trebuie să fie mai multă responsabilitate. E o fază fixă, trebuia să sară la cap şi să respingă mingea.

În repriza a doua am intrat bine, am avut ocazii foarte mari. I-am reproşat un singur lucru arbitrului, să se uite la ce a arbitrat.

Reacţia jucătorilor a fost bună în repriza a doua. Şi în prima, le-am blocat pressing-ul. Am încercat să venim cu centrări foarte multe, pentru atacanţi. Ce ne-am propus, ne-a ieşit, dar primim goluri foarte uşor din faze fixe. Nu e vorba despre relaxare.

Când conduci, trebuie să fii mai motivat, pentru că eşti mai aproape să câştigi o partidă. E păcat că pierdem puncte foarte uşor, după nişte meciuri foarte bune. E păcat că suntem foarte copii în multe momente. CFR nu joacă un fotbal cum îl jucăm noi, dar când are 1-0, ştie ce are de făcut", a comentat la rândul său Laurenţiu Reghecampf.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a mai irosit ocazii importante de gol prin Elvir Koljic (29), Andrei Ivan (50, 59) şi Alexandru Cîmpanu (81).

FCSB a avut şanse mari de gol prin Ianis Stoica (68) şi Răzvan Oaidă (75 - bară).

În clasament, lider este CFR Cluj, cu 42 de puncte, FCSB ocupă locul doi, cu 37 de puncte, FC Voluntari este pe 3, cu 29 de puncte, şi Universitatea Craiova se află pe poziţia a patra, cu 28 de puncte.

În tur, FCSB s-a impus cu 4-1.