Liga I. Universitatea Craiova, surpriză frumoasă pe terenul campioanei CFR Cluj

Gruparea din Bănie a luat toate cele trei puncte de la liderul CFR Cluj, chiar pe terenul celei din urmă, golul victoriei venind cu trei minute înainte de final graţiei inspiraţiei lui Alexandru Cicâldău (87).
Universitatea Craiova, învingătoare cu 3-2 pe terenul liderului CFR Cluj.
Universitatea Craiova, învingătoare cu 3-2 pe terenul liderului CFR Cluj. (Universitatea Craiova/facebook)

Universitatea Craiova a surprins frumos, duminică seara, pe Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, acolo unde în etapa a cincea a fazei play-off a Ligii I de fotbal, a avut-o ca adversară pe echipa gazdă CFR, campioana ediţiei precendente, respectiv actualul lider al primului eşalon din sistemul competiţional fotbalistic din România.

Campioana CFR Cluj, cu fostul internaţional Dan Petrescu pe banca tehnică, care era neînvinsă de 10 meciuri în campionat (7 victorii şi 3 remize), s-a înclinat cu scorul de 3-2 (1-0).

Partida a fost una destul frumoasă, cu ocazii mari de poartă de o parte şi de cealaltă a terenului.

Oaspeţii au deschis primii scorul prin bosniacul Elvir Koljic (min. 9), cu un şut din afara careului, fără şanse pentru goalkeeper-ul Arlauskis, pentru ca în minutul 55 din partea a doua jocului, aceştia să-şi mărească avantajul prin Valentin Mihăilă, care l-a lobat pe Arlauskis, la capătul unui contraatac.

Ceferişitii nu au lăsat garda jos, au arătat maturitate şi inspiraţie, reuşind să întoarcă scorul în decurs de 11 minute. Ciprian Deac a punctat superb din afara careului în minutul 60, pentru ca apoi Paulo Vinicius (70), să aducă liniştea fanilor din gruia după o fază fixă.

Când toată lumea se aştepta la un deznodământ egal, craiovenii au marcat golul victoriei prin Alexandru Cicâldău (87), un rezultat care-i apropie la doar punct distanţă în clasament de liderul CFR.

Gazdele s-au mai remarcat prin Valentin Costache (17), Damjan Djokovic (20), Cătălin Itu (28 - bară), în timp ce oaspeţii au fost la rândul lor periculoşi prin Dan Nistor (13), Koljic (38 - singur cu portarul), Mihai Bălaşa (39) şi Mihăilă (58).

Universitatea se află la a treia victorie consecutivă cu Cristiano Bergodi pe banca tehnică.

În sezonul regulat, CFR s-a impus cu 2-0 în ambele meciuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport