Liga I. FC Botoşani şi FC Voluntari au remizat în etapa a 17-a

Cele două formaţii şi-au împărţit punctele etapei cu numărul 17 a campionatului intern. Au punctat Vadim Raţă pentru ilfoveni, respectiv Malcom Edjouma pentu moldoveni.
FC Botoşani - FC Voluntari 1-1 (0-1), în etapa a 17-a a Ligii I de   fotbal.
FC Botoşani - FC Voluntari 1-1 (0-1), în etapa a 17-a a Ligii I de fotbal. (Fotbal Club Botoşani/facebook)

FC Botoşani şi FC Voluntari au terminat indecis etapa cu numărul 17 a Ligii I de fotbal, disputat duminică pe stadionul Municipal a grupării din nordul Moldovei.

Ilfovenii au deschis primii scorul prin internaţionalul moldovean Vadim Raţă (min. 35), pentru ca botoşănenii să recupereze din handicap în debutul reprizei secunde, prin francezul Malcom Edjouma (49). Scor final 1-1 (0-1).

Trebuie menţionat că gazdele au terminat meciul în zece oameni, după eliminarea lui Andrei Tîrcoveanu (77).

Am declarat că vom avea un meci greu. Ştiam spiritul de aici. Se câştigă foarte greu. Sunt o echipă solidă, puternică, cu o calitate fantastică de la mijloc în sus. A fost un joc echilibrat. Am făcut o primă repriză foarte bună. Am reuşit să şi marcăm. Exceptând zece minute în care am primit şi gol, a fost bine. Îmi felicit jucătorii. Ma bucur că plecăm de la Botoşani neînvinşi. Am făcut un joc destul de bun. Important e să rămânem cu picioarele pe pământ, mai sunt multe meciuri de jucat.

Ma bucură faptul că suntem în primele trei poziţii ale clasamentului. Acest lucru se datorează tuturor celor care fac parte din acest grup, nu doar titularilor, ci şi jucătorilor de pe bancă, staffului, dar şi la conducerea tehnică, administrativă. Avem un moral bun şi sperăm să rămânem pe aceeaşi linie. Nu am anticipat că în etapa 17 ne vom afla pe locul trei. Am luat meci cu meci. Jucătorii au conştientizat că trebuie să ne antrenăm bine. Se văd traseele de joc, se vede ce muncim la antrenamente. Mă bucur mult.

Ne aşteaptă o săptămână foarte grea. Vom pleca acum cu autocarul. Facem un antrenament, iar miercuri ne aşteaptă un meci greu cu Buzău. Nu îi subestimăm, chiar dacă sunt dintr-o ligă inferioară”, a declarat antrenorul celor de FC Voluntari, Liviu Ciobotaru la finalul partidei.

FC Botoşani a ajuns la patru meciuri consecutive acasă fără victorie (trei egaluri şi un eşec), este pe 6 în clasament cu 28 de puncte.

De partea cealaltă, graţie acestui punct, Voluntari urcă pe locul 3 cu 29 de puncte.

FC Botoşani: Pap - Ţigănaşu, Şeroni, Dawa, Racoviţan - Papa, Edjouma - Criciuma, Florescu, Braun - Ongenda

FC Voluntari: Popa - Armaş, Tamaş, Meleke - Briceag, Gheorghe, Raţă, Droppa, Ricardinho - Lopes, Nemec