Liderul opoziţiei albaneze, lovit cu pumnul în faţă în timpul unui protest anti-Guvern

Sali Berisha
Sali Berisha

Liderul opoziţiei albaneze, Sali Berisha, a fost lovit cu pumnul în faţa de un bărbat în timpul unui protest anti-guvernamental în centrul Tiranei, organizat marţi cu ocazia summitului UE-Balcani.

Mii de susţinători ai opoziţiei s-au adunat la Tirana pentru a protesta împotriva administraţiei premierului Edi Rama şi a cere alegeri anticipate, relatează Reuters.

În timp ce Berisha, care conduce Partidul Democrat de centru-dreapta, mergea în faţa susţinătorilor săi fluturând steaguri albaneze şi ale UE, un bărbat s-a apropiat de el şi l-a lovit cu pumnul în faţă.

Berisha avea sânge pe faţă, dar, mai târziu, s-a adresat protestatarilor din piaţa principală sub privirile poliţiştilor în echipament antirevoltă.

"Naţiunea noastră este pe cale de dispariţie... Albania se află în cel mai mare pericol existenţial din istoria sa. Noi vom salva Albania", a declarat Berisha mulţimii, promiţând să oprească criminalitatea şi sărăcia care îi determină pe oameni să părăsească ţară.

Atacatorul a fost bătut de susţinătorii lui Berisha şi apoi arestat de poliţie.

Poliţia a declarat că atacatorul avea antecedente de violenţă şi antecedente penale. Atacul a fost condamnat de premierul Edi Rama.

Berisha, fost preşedinte şi prim-ministru, are interdicţie de intrare în Statele Unite din cauza unor presupuse fapte de corupţie. El neagă acuzaţiile.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe