Lider PMP: PSD mai anunţă 100 lei la salariu. Noi avem spitale care ucid şi drumuri mai slabe ca Uganda sau Burundi

Ioana Constantin
Ioana Constantin (Ioana Constantin)

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a atras atenţia, miercuri, că premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat creşterea salariului minim cu 100 de lei, dar taxarea cetăţenilor rămâne la acelaşi nivel.

„1 kg de şuncă, atât puteai cumpăra cu un salariu minim în Venezuela lui Maduro la începutul acestui an. Dar Maduro anunţa creşterea salariului minim cu 300%. Aşa şi Dăncilă, pe prăpastia ultimelor zile la Palatul Victoria, anunţă 100 de lei în plus la salariul minim. Taxarea muncii, în schimb, nu scade. Nu spune Viorica Dăncilă că pentru salariul minim cota de impozitare sare de 40%? La reduceri nu te bagi, Viorica? La reduceri de taxe”, a susţinut Ioana Constantin pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP mai subliniază faptul că, în prezent, România are cel mai mare cost fiscal pentru un angajat din UE, dublu faţă de alte state europene, adăugând că, în schimb, calitatea vieţii nu creşte.

„În 2017 am avut cea mai mică cheltuială guvernamentală cu educaţia din UE şi cel mai mic procent alocat pentru educaţie din ultimii 22 de ani. Avem spitale care ucid şi drumuri mai slabe decât Uganda sau Burundi”, susţine liderul PMP.

De altfel, Ioana Constantin a ţinut să precizeze că indicatorul pentru ieşirea României din criză în care se află este calitatea vieţii şi „nu pixul unui premier-marionetă şi buzunarele largi ale unui stat obez capabil să înghită toţi banii din taxe şi impozite fără să întoarcă nimic către oameni”.

„Ironic, guvernul care ne-a împrumutat până în 2049 ne spune acum, precum Nea Nicu în iarna lui ‘89, că mai ne dă 100 lei”, a conchis Ioana Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne