Lider PLUS, despre cazul Plumb: Ce consilieri are Dăncilă de nu au fost în stare să-i spună?

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Alin Cristian Mituţa, unul dintre liderii PLUS, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, că abia după ce a semnalat că nu au fost respectate etapele prevăzute de lege pentru desemnarea candidatului la funcţia de comisar european s-a sesizat şi premierul Viorica Dăncilă.

În acest context, liderul PLUS precizează că nu aceasta ar trebui să fie cronologia şi îşi exprimă speranţa că audierea Rovanei Plumb în Parlamentul României - etapa care lipsea - „să nu fie un simulacru”.

„Vineri dimineaţă am atras atenţia că desemnarea Rovanei Plumb este nelegală pentru că nu a fost audiată de Parlamentul României, aşa cum prevede legea 373/2013. În aceeaşi zi Viorica Dăncilă s-a trezit şi a trimis către Parlament nominalizarea pentru ca Plumb să fie audiată.

1. Frumos, numai că audierea trebuia să aibă loc înainte de trimiterea nominalizării la Comisie. Altfel, ce sens mai are? Sau e doar de formă?

2. Ce consilieri are doamna Dăncilă de nu au fost în stare să-i spună să trimită acea nominalizare, conform legii?

3. Ce Parlament avem de nu s-a sesizat singur că i se neagă acest rol?

Altfel, sper ca audierea din Parlament să fie pe bune, nu un simulacru şi să fie transmisă live pentru ca oricine să poată să vadă viitorul potenţial comisar la lucru, aşa cum ar trebui şi aşa cum se face şi în Parlamentul European”, a scris Alin Cristian Mituţa.