Lider PLUS: Cîţu e un politician slab, împachetat în epoleţi de militari şi servicii. A ajuns să se creadă general

Liviu Iolu
Liviu Iolu (Facebook / ioluliviu)

Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS, a lansat un atac dur la adresa premierului Florin Cîţu, după ce acesta l-a demis pe Vlad Voiculescu de la şefia Ministerului Sănătăţii. Mai exact, Iolu îl acuză pe prim-ministru că se crede a fi un “general” care consideră că cetăţenii români pot deveni “victime colaterale” în lupta contra Covidului.

“Florin Cîţu e exemplul perfect de politician slab împachetat în epoleţi de militari şi servicii, care a ajuns să se creadă general. Din ce ştim doar din date publice, s-a înconjurat de 12 membri ai Grupului de comunicare strategică pe pandemie (care) sunt ofiţeri. Coordonează - adică aprobă nişte decizii - ale unui grup complet militarizat condus de colonelul Gheorghiţă care se ocupă de vaccinare.

E teleghidat şi îmbrobodit zilnic de ‘comandantul acţiunii’ pandemice Arafat - de la Ministerul de Interne - responsabil atât pentru haosul de la Foişor, cât şi pentru tirul defect de la Victor Babeş. A forţat aprobarea în guvern, în ciuda opoziţiei miniştrilor USR PLUS, a înfiinţării centrelor speciale închise pentru ofiţerime şi rudele acestora”, a precizat Iolu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PLUS a afirmat că românii nu au votat ca ţara să fie condusă “militarizat”, ci condusă de civili care răspund politic atunci când greşesc.

“În armată există conceptul de ‘victime colaterale’. Dacă un epidemiolog, secretar de stat la Sănătate, minister care fix cu reglementarea se ocupă, a emis un ordin pentru a salva oameni de la moarte în această pandemie - pentru că pentru medici acesta este un jurământ - militarii 'generalului' închipuit Cîţu au decis că nu e bun şi că cetăţenii pot deveni victime colaterale. Oamenii nu au votat ca statul să fie condus militarizat ci de alţi civili care răspund politic dacă greşesc. Cîţu nu poate continua, că doar nu dă o lovitură de stat cu junta asta militară din jurul lui”, a mai afirmat Iolu.

Nu în ultimul rând, liderul PLUS a transmis că Florin Cîţu “răspunde politic” într-o coaliţie formată din partide care au primit voturile cetăţenilor pe cale democratică.

Remarcile lui Liviu Iolu vin în contextul tensiunilor izbucnite în sânul coaliţiei de guvernare, după ce premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, să îl demită pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Locul acestuia din urmă a fost ocupat temporar chiar de premierul Cîţu, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat să facă acest pas. Demiterea lui Voiculescu a fost anunţată după publicarea în Monitorul Oficial, aparent fără informarea premierului, a unui ordin privind noile criterii de carantinare a localităţilor.

În urma demiterii lui Voiculescu, Birourile Naţionale ale USR şi PLUS, reunite, au decis în şedinţa de urgenţă de miercuri să îi retragă susţinerea politică lui Florin Cîţu pentru rămânerea în funcţia de premier. În acelaşi timp, Alianţa a cerut o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta acest subiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne