Lăzăroiu îi prevede un sfârşit umilitor de carieră lui Tăriceanu: Karma a început să-i zâmbească ironic

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a apreciat marţi, pe pagina sa de Facebook, că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se apropie de un sfârşit umilitor de carieră politică.

"Ieri karma a început să-i zâmbească ironic lui Tăriceanu. Jocul lui duplicitar se apropie de sfârşit, după 30 de ani în care a păcălit pe toată lumea, un şir de trădări şi ipocrizii lung cât tranziţia. Ultima lui mişcare, cea cu ieşirea de la guvernare şi cu şantajul la PSD, nu doar că-l şterge de pe radarul politicii, dar îl scoate din scenă ridicol şi umilit. Aşadar, Tăriceanu a încercat o schemă 'complexă'. Ameninţă cu spargerea majorităţii în speranţa că pesediştii îşi vor rupe papucii în campania de prezidenţiale să-i strângă lui voturi. Ca să facă ameninţarea credibilă, se întâlneşte cu Ponta şi anunţă o alianţă politică cu ProRomânia. Asta se presupune că ar fi dat o speranţă parlamentarilor ALDE, oaste de strânsură, că îşi pot menţine mandatul într-o viitoare legislatură, chiar dacă ies cu un an înainte de la guvernare. Pentru că, nu-i aşa?, dacă tot nu mai existăm după 2020, de ce să nu mai stăm un an în măcelărie?", a declarat Lăzăroiu.

Potrivit analistului politic, şefa PSD, Viorica Dăncilă, nu s-a lăsat intimidată şi i-a propus liderului Pro România, Victor Ponta, să-l bage la guvernare în locul ALDE "şi bonus oastea de strânsură a lui Tăriceanu ('vegetarienii' cum îi numeşte el)".

"Poate că jocul i-ar fi reuşit şefului ALDE dacă nu ieşea ieri Daniel Constantin (numărul doi în Pro România) care l-a tamponat tandru pe Tăriceanu, numindu-l 'rebut politic'. Pe micuţul Daniel, Tăriceanu îl executase sumar acum câţiva ani. Şi Tudose (Pro România) şi-a arătat colţii cu ceva vreme în urmă. Pe Tudose, Tăriceanu l-a văzut sub bocancii lui Dragnea, cu doi ani înainte, şi a întors capul indiferent. Colac peste pupăza, ieri, la 'negocierile' cu PSD, Viorica a absentat semnificativ. Atmosfera în ALDE e sumbră. Schema cu Pro România nu mai e credibilă după ce Daniel Constantin a lansat ghiuleaua", a precizat Lăzăroiu.

În acest context, fostul consilier prezidenţial a opinat că ieşirea de la guvernare pare un moft al lui Tăriceanu, "parlamentarii se pregătesc să facă ce ştiu ei mai bine, anume să sară în barca mai mare".

"Campania de prezidenţiale o să-l prindă pe Tăriceanu singurel, cu cei 4% de la europarlamentare, şi total decredibilizat în ochii susţinătorilor şi partenerilor. Ce-ţi poţi dori mai mult de la un sfârşit de carieră politică?", a conchis Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne