La NTV-ul rusesc se discută despre cucerirea Lituaniei în trei zile

Invitat în cadrul Talk show-ului social şi politic difuzat pe NTV „Место Встречи”
Invitat în cadrul Talk show-ului social şi politic difuzat pe NTV „Место Встречи” (captură foto)

La mai bine de patru luni de la lansarea războiului din Ucraina în 24 februarie, Putin tot nu a reuşit să ia Kievul în trei zile, cum se bătea cu pumnul în piept. Mai nou, în cadrul emisiunilor de propagandă ale Kremlinului se discută despre luarea Lituaniei, la fel, în trei zile.

„Discuţia despre un convoi pe teritoriul Lituaniei este practic operaţiunea de deblocare a „Coridorului Suwalki”, nimic mai mult. Adică este pregătirea unei operaţiuni ofensive. Apropo, adâncimea operativă nu este atât de mare, doar 60 km, având un tempou benefic de asalt, în trei zile acaparăm teritoriul”, a declarat unul dintre invitaţii Talk show-ului social şi politic difuzat pe NTV „Место Встречи” (Locul Întâlnirii, n.r.).

Lituania este cel mai sudic dintre statele baltice şi fostă republică sovietică care se învecinează cu Polonia, Letonia, Bielorusia şi enclava rusească Kaliningrad.

Coridorul Suwałki situat între Bielorusia şi Kaliningrad
Coridorul Suwałki situat între Bielorusia şi Kaliningrad (Wikipedia)

„Coridorul Suwalki” este un teritoriu de aproximativ 100 km lungime, ce urmăreşte frontiera polono-lituaniană, între enclava rusească Kaliningrad şi Bielorusia. Conform Armatei SUA, aceasta ar fi una dintre cele mai sensibile zone din Europa, existând informaţii că Rusia şi aliata sa, Bielorusia, acordă o importanţă deosebită zonei, în cazul escaladării conflictului NATO-Rusia, o breşă în această zonă despărţind, practic, ţările baltice de restul ţărilor NATO şi, totodată, legând regiunea Kaliningrad de Bielorusia, scrie Wikipedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe