La morga spitalului suport Covid din Horezu, morţii abandonaţi pe jos şi în mizerie

Pacient decedat, abandonat pe jos, in mizerie.
Pacient decedat, abandonat pe jos, in mizerie. (Youtube - screenshot)

După scandalul generat de situaţia dezastruoasă de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Reşiţa, unde pacienţii bolnavi de Covid-19 au fost găsiţi ţinuţi în mizerie şi igrasie, iar unii zăceau complet dezbrăcaţi pe pardoseala de ciment fără ca nimeni să le acorde asistenţă, un alt caz iese la suprafaţă. Este vorba de această dată despre morga spitalului suport Covid din Horezu, din judeţul Vâlcea.

Potrivit Aleph News, la unitatea spitalicească amintită, morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie, sau pe mese. Niciun angajat nu este acolo să predea rudelor decedaţii, astfel că oricine poate intra şi lua acasă mortul care crede că e al lui.

Managerul spitalului susţine că ar fi vorba despre o situaţie excepţională, şi justifică situaţia prin numărul mare de decese de Covid într-o singură zi.

„A fost o întâmplare singulară, ieri, pentru că au murit prea mulţi pacienţi de Covid în 24 de ore. Am avut trei morţi din spital plus încă unul adus de poliţie. Nu avem angajaţi la morgă, există doar o masă şi ieri am improvizat. „Mizeria” care se vede în imagini sunt de fapt lucrurile decedaţilor care nu au fost revendicate de aparţinători”, a declarat pentru sursa citată managerul spitalului din Horezu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne